Så gör du slut på bästa sätt

Så gör du slut på bästa sätt

Det är aldrig lätt att göra slut. För att personen du dumpar inte ska bli helt förstörd gäller det att tänka på vissa saker. FRIDA visar hur du gör.

Tänk efter noga

Är du säker på att du vill göra slut? Ta dig tid att fundera över vad det är som är orsaken till att du inte vill vara ihop. Om du stör dig på saker i ert förhållande kanske det är värt att försöka reda ut dem istället för att dumpa din partner.

Förvarna

Uppenbarligen trivs du inte i ert förhållande. Men har du pratat med din partner om hur du känner? Att helt utan förvarning säga ”jag vill göra slut” är väldigt känslokallt. Hör med din partner hur hen ser på er relation, kanske kan ni skiljas åt som vänner.

Snacka inte skit

Även om det känns taskigt och läskigt att göra slut så är det snällare att din partner hör orden från dig, än från ett rykte som startats på skolan på grund av att du nämnt det för dina vänner.

Välj en bra dag

Släng inte ur dig ”jag vill göra slut” när du har bråttom och ni inte hinner prata igenom saker och ting. Din partner blir förmodligen ledsen och har tusen frågor. Att välja en fredag är ett bra tips, då har personen helgen på sig att smälta det innan ni träffas i skolan igen.

Läs också: Kärleksproblemen vi alla behöver hjälp med

Säg vad du känner – men inte allt

Var ärlig och berätta vad du känner, håll inte viktiga tankar om ert förhållande eller dina känslor hemliga. Det är nödvändigt för din partner att få reda på allt om hen ska kunna gå vidare. Men bespara onödiga detaljer som bara gör personen mer ledsen.

Kom överens och sätt gränser

Var noga med vad ni står och lämna inte några frågetecken när ni säger hej då. Kommer ni kunna vara vänner och höras? Är det okej att sms:a och snapchatta? Eller är detta sista gången ni hörs, ever? Var tydlig.

Läs även:
7 anledningar till att dejta någon som du redan känner
Här är appen som läker ditt krossade hjärta
Är hen rätt eller fel för dig? Så vet du!

Foto: IBL