Annons

Annons

Är hen rätt eller fel för dig? Så vet du!

Är hen rätt eller fel för dig?Är det okej att dissa en person på grund av hens kläder? Bör du ta tillbaka ett ex? FRIDA reder ut vilka anledningar till ett uppbrott som är acceptabla och när du är allt för kräsen.

Hen är…

… yngre än dig
Är du verkligen en sådan tjej som tycker att dejta någon som är ett eller två år yngre än dig påverkar din status i skolan? Vem är det i så fall som är omogen? Mognadsnivån hos en person sitter faktiskt inte i siffran (även om vi vet att du av naturliga skäl blir mognare med åren). Men själva siffran spelar ingen roll, det som spelar roll är hur personen behandlar dig och dina känslor. Så länge du inte är hens barnvakt och det är en extremt stor åldersskillnad mellan er ser vi inte problemet.

Annons

… äldre än dig
Hur mycket äldre pratar vi om? Något år funkar absolut, men om det börjar bli ett större glapp mellan er börjar varningsklockorna att ringa. När det kommer till heterosexuella par är det vanligt att tjejer ofta letar efter en äldre kille just för att tjejer utvecklas tidigare och befinner sig på en mognare nivå än jämnåriga killar i tonåren. Oavsett vilket kön du gillar så bör du fundera innan du ger dig in i en relation med någon som är mycket äldre än du själv. Vad får den andra personen egentligen ut av att dejta någon som är så ung som du? Ni befinner er på helt olika stadier i livet.

… kompis med ditt storasyskon
Det här är lite av ett känsligt ämne då det kan kännas som att du snor ditt syskons vän. Så du kanske inte ska flörta med alla hens vänner. Däremot är det helt okej att flörta med någon du fattat tycke för. Se bara till att dina känslor är riktiga och besvarade innan du ger dig in i någonting för att undvika stela möten med personen efter ett eventuellt uppbrott. Ett tips är även att vara öppen om det till ditt syskon.

… din bästa kompis
Är det en crush eller riktigt kärlek du känner för din vän? Är det bara en crush kanske det är bäst att inte göra någonting för att er vänskapsrelation garanterat kommer att förstöras. Dels om hen inte känner samma sak för dig och dels om ni ger det ett försök och det inte funkar. Men om du känner att det verkligen är kärlek ska du såklart berätta det för din vän. Visst, hen kanske inte känner samma sak för dig men du kan inte ignorera dina känslor. Du måste våga chansa och eventuellt riskera er vänskapsrelation för det finns en chans att hen känner som.

Läs även:
7 smarta sätt att avslöja dina känslor för din crush
Testa dig själv: Hur hett är ert förhållande?
10 tecken på att du är crazy in love

… inte bra kompis med dina vänner
Om dina vänner inte tål din partner säger det en hel del om personen. Vad är det hen gör som de inte tycker om? Alla har olika smak och åsikter, men om det går till den gränsen att ni alla inte kan umgås ihop är det ett stort problem. Ofta är det så att dina vänner ser saker i ditt förhållande som du själv inte gör för att du är blind av det positiva hen gör och all kärlek. Kanske är det så att din partner inte behandlar dig väl? Även om det kan vara svårt att förstå det så har dina vänner ofta rätt.

… ditt ex
Ni har varit tillsammans tidigare och vill ge det ett nytt försök. Men har ni verkligen pratat ut om hur er relation tog slut förra gången? Finns det ens en gnutta otalat groll mellan er kommer det att blossa upp inom en snar framtid och helt plötsligt har er nykära känsla omvandlats till känslorna ni hade när ni gjorde slut. Att återförenas med ett ex är alltid riskfyllt. Var ärliga, se till så att ni har rett ut allt och kom överens om att lämna det förflutna bakom er.

… inte snyggt klädd
Blir du kär i en person eller i ett par jeans? Är svaret det andra kanske du inte är redo för ett förhållande eller känner tillräckligt starka känslor för personen. Riktig kärlek kommer inte i form av modevärldens senaste trender eller vad som enligt samhället är snyggt just nu. Kärlek är värme, glädje och lycka. Hittar du det hos en person som känner samma sak för dig är du lyckligt lottad. Ska ett par fula skor få stå i vägen för det?

… bosatt på annan ort
Långdistansförhållande är inte roligt, det är tufft och kräver betydligt mer av er som par än vad andra förhållanden gör. Men om du har en fantastisk partner, gör det verkligen så mycket att ni inte bor i samma stad? Skiljer det ett par mil mellan er är det en obetydlig anledning till att ni borde göra slut. Att ha ett förhållande med någon som bor i ett annat land är svårare, men precis som allt annat i kärlek: vill ni verkligen vara med varandra så löser ni det. Allt handlar om hur mycket ni är beredda på att jobba för att kunna vara tillsammans.

Läs även:
Svaren på alla sexfrågor som du inte vågar ställa
One Direction: ”Det mest romantiska vi någonsin har gjort”
Fråga FRIDA: ”Hur kommer jag över honom?”

Foto: IBL

Annons
Annons


AnnonsLaddar