Peg Parnevik:  ”Jag tycker att man kan vara sin egen förebild”

Peg Parnevik: ”Jag tycker att man kan vara sin egen förebild”

Hon har varit på sin första turné, släppt en ny singel och har en egen webb tv-serie. FRIDA har pratat med Peg Parnevik om att vara en förebild, vad hennes mål med musiken är och vem som är hennes kändiscrush.

Det har varit ett spännande år för 21-åriga Peg Parnevik. Hennes debutsingel Ain’t no saint har toppat listorna, hon har släppt två till singlar och har spelat in en egen webb tv-serie. Hon har också uppfyllt en av sina stora drömmar, när hon i somras åkte ut på sin första turné.

– Den här turnén har varit en av de mest fantastiska resorna i mitt liv. Men jag har fått lära mig hur hårt man får jobba, det kan bli tufft, säger Peg Parnevik till FRIDA.

Även om turnélivet varit tufft så finns det många saker som väger upp det.

– Det roligaste med att vara på turné är att få träffa alla människor som stöttar mig, Mina fans är helt galet amazing. Bättre människor får man leta efter.

Men livet på turné är inte alltid enkelt. Det finns baksidor också, något som Peg fick känna på.

– Det tråkigaste är att du kan känna dig riktigt trött och svag ibland, och du vill ju leverera en riktigt bra show. När du inte mår bra fysiskt och mentalt så kan det bli svårt att ställa sig framför så pass många människor och i princip säga: ”det här är jag, take it or leave it.”

Läs också: Peg Parnevik om sin tonårstid: ”Jag var väldigt osäker”

Många krav

Pegs debutsingel Ain’t no saint handlade om personer som inte är bra för en, och hennes senaste singel Stockholm nights är inne på samma spår, men den här gången när det kommer till kärlek.

– Den handlar om en svensk kille som jag var lite kär i, men han var en riktigt bad guy. Jag tyckte inte om vem jag blev när jag var med honom. Det var verkligen ett spel, där vi båda försökte spela så oberörda som möjligt. Men till slut så förstod hur mycket jag är värd.

FRIDA har tidigare skrivit om Pegs nya pojkvän, Filip Kaspersen Lambrecht. Men alla har en kändiscrush och på den frågan blir svaret:

Hozier eller Harry Styles.

Pegs musikkarriär går definitivt uppåt och även om hon stora drömmar så fokuserar hon just nu på att skriva mer musik.

– Jag tror om du sätter för många krav på dig själv så kommer du alltid bli besviken. Jag försöker fortfarande inse hur stort det var att även klara av den här turnén.

Som artist står du inför många tuffa utmaningar och det är inte alltid lätt. Enligt Peg är en av de största utmaningarna att inte jämföra sig med andra artister.

– Jag har precis börjat, jag har ju varit artist i typ några månader, men ändå kan jag komma på mig själv när jag jämför mig själv med någon som har hållit på i flera flera år.

Just nu bor Peg i Savannah tillsammans med lillasyster Penny. Men hur ser en vanlig dag ut för en stjärna som Peg?

– Skriva texter, hänga med Penny, träna, träffa vänner, snacka med min manager. Det händer i princip varje dag.

Att var förebild

Peg har sin egen stil och är inte rädd för att säga vad hon tycker. Många beskriver henne som en förebild men Peg själv ställer sig tveksam till det.

– Jag tror inte att jag alltid förtjänar titeln, och samtidigt så vill jag inte att någon håller mig till en viss standard bara för att jag är en offentlig person. Jag är bara en människa, som gör misstag och behöver hjälp och inte alltid är helt säker på vem jag är. Jag tycker självklart att man ska se upp till sina idoler, men samtidigt så tycker jag att man kan vara sin egen förebild.

Förutom musiken är det många som inspireras av hennes coola klädstil. Om Peg inte har någon aning om vad hon ska ha på sig så finns det ett säkert kort i garderoben:

– Alltid en vintage t-shirt-klänning och sneakers.

Foto: IBL

Läs också:
Peg Parnevik talar ut om hatet
Peg Parnevik: ”Jag blev kär i Oscar Zia”
Systrarna Parnevik till attack mot Zara Larsson