Annons

Annons

Peg Parnevik: ”Jag blev kär i Oscar Zia”Hon är den äldsta i syskonskaran Parnevik som vi fått följa i tv-serien Parneviks. FRIDA träffade Peg som nu vill byta tv-kameran mot artistscenen.

När FRIDA träffar Peg Parnervik i Stockholm möts vi av en otroligt glad tjej. Hon är här för att promota sin musik och självklart var vi tvungna att träffa henne.
– HEEEJ! utbrister Peg när hon får syn på oss och sträcker ut händerna för en kram.
Det var i mars som tv-stjärnan Peg släppte sin debutsingel Ain’t no saint som snabbt tog sig upp på topplistarna. Nu satsar hon stenhårt på musikkarriären och är aktuell med nya låten We are (Ziggy & Carola) .

Annons

När föddes musikintresset?
– Jag har alltid varit intresserad av musik och gjort videor hemma i vardagsrummet. Jag stod alltid längst fram och Penny fick vara bakgrundsdansare, haha. Men det var efter första säsongen av Parneviks som jag kände att om jag inte tar chansen nu så kommer jag aldrig att ta den. Det är nu eller aldrig, säger Peg Parnevik till FRIDA.

Hur har responsen på din första singel varit?
– Både gäster som vi haft i programmet och fansen har bara sagt positiva saker om låten och det var helt oväntat. Jag såg nyss att en tjej har tatuerat texten ”Ain’t no saint” på armen. Det var skitsnyggt men jag kände bara ”what?”. Jag har nästan en likadan tatuering som jag gjorde nyligen. Jag skickade en bild på den till mamma och sa ”nu när jag är topp 10 på Spotify är det okej”, haha.

Läs även: Peg Parnevik talar ut om näthatet

Fick alltid skit
Du sjunger ju att du inte är något helgon, vad är det mest olydiga du har gjort under din uppväxt?

– Oj, säkert att tatuera mig. Jag fick göra min första (hon har skrivit sina syskons namn på armarna red. anm.) med pappa, men sedan har jag bara kört på. Jag fick alltid mest skit när jag växte upp, även fast jag inte gjorde någonting. Men jag får säkert det för att jag är första barnet. Mina föräldrar var väldigt stränga mot mig, inte alls som de är mot Phoenix nu. Han får göra vad som helst. Jag fick inte ens dricka Cola på vardagarna.

Är det en fördel eller nackdel att ha en känd familj när du försöker slå igenom som artist?
– Både och. Det är en fördel eftersom jag redan har följare i sociala medier. Nackdelen är att vissa kommer att tro att jag bara gör det för att jag är känd, för det finns vissa andra som går den vägen. Men så är det verkligen inte för mig, jag har alltid varit intresserad av musik.

Är din familj den svenska versionen av Kardashian-familjen?
– Jag kan förstå att folk drar den kopplingen, men jag hoppas inte det. De verkar vara så overkliga och inte alls så tighta. Det känns inte som att det finns så mycket kärlek mellan dem.

Missa inte: Här ringer Peg Parnevik sitt största fan

Kär i Oscar Zia
Vem av alla gäster i ert program har varit roligast att få träffa?

– Jag blev helt kär i Oscar Zia. Han är så härlig och en fin människa. Sedan Samir Badran eftersom jag är så nära honom, han har blivit en del av vår familj. Han och hans pappa var med i säsong två och han är så gullig. De är väldigt lika, men det skulle Samir nog inte erkänna.

När önskar du att du inte är en offentlig person?
– När jag är på dejt eller ute någonstans och folk vill ta bilder. När jag, Penny och våra vänner är ute är det jobbigt om någon kommer fram. Penny säger oftast att det inte är hon, haha.

Vad är det dyraste du har i din garderob?
– Säkert någon läderjacka. Jag brukar ta mammas kläder, hon har finast saker. Hon har ett par Chanel-skor som är retro sneakers som jag klämmer ner mina fötter i.

Fler kändisintervjuer:
The Fooo Conspiracy: ”Vi lovar alltid lite naket”
Therese Lindgren om utbrändheten
Charlie Puth: ”Det här äter jag helst på en dejt”

Foto: Sony music, TV3

Annons
Annons


AnnonsLaddar