Annons

Annons

Peg Parnevik talar ut om näthatet och om stödet från fansenFörra veckan uppmärksammade FRIDA att Peg Parnevik utsatts för massiv kritik av äldre män när hon berättade att hon ska åka ut på Sverigeturné. FRIDA passade på att prata med sångerskan om näthatet, kärleken till fansen och turnén.

FRIDAs omslagstjej Peg Parnevik gör succé med låten Ain’t no saint, som efter bara en månad hunnit spelas över 12 miljoner gånger på Spotify. Men när sångerskan gick ut med nyheten att hon åker på turné i Sverige i sommar letade sig näthatarna ut i kommentarsfälten.

Annons

”Hoppas pappa kan följa med och ge dig pengar så hans lilla flicka får fortsätta drömma”, skrev en elak näthatare, som visade sig vara en medelålders man, vilket FRIDA reagerade starkt på. Näthatarna syftade på Pegs pappa, Jesper Parnevik, som är känd för sin golfkarriär. Men nu är det inte han som ska stå i centrum utan Peg – Sveriges nya stjärna.

Vad skulle du vilja säga till alla äldre män som kommenterade elakt om turnén?
– Jag respekterar allas åsikter, men kom ihåg att om det var din dotter, så skulle du bli sur på att en massa äldre män kommenterade negativa grejer, och då skulle hon bli väldigt sårad. Tänk på det innan du kommenterar, säger Peg till FRIDA.

Men hur kändes det att mötas av sådan kritik när du ska åka ut på turné?
– Det var inte helt oväntat. Jag visste från början att det skulle finnas människor som hatade på mig på grund av programmet. Och självklart förstår jag att det var lättare för mig att bli artist för att jag var med i programmet. Men jag har fortfarande jobbat grymt hårt för att komma dit jag är nu. Och detta är bara början!

Du har redan haft 12 miljoner lyssningar på låten – hur känns det?
– Det känns sjukt! En dröm. Jag kan inte ens förstå att så många lyssnar på den! Jag påminner alltid mig själv att vara jättetacksam, eftersom inte alla får en chans som denna att uppleva sin dröm.

peg parnevik”Jag ska försöka få med familjen på några gig”, säger Peg om sommarturnén.

Vad kan vi vänta oss av din turné?
– Vi kommer ha SÅ roligt i sommar! Det kommer bli som en stor dance-party. Det kommer ny musik till sommaren, och så har jag några andra nya låtar, så det kommer bli mycket nytt på turnén självklart. Ska även få med familjen på några gig, så ni ser nog mamma (Mia Parnevik, red. anm.) bakom scen (självklart kommer hon sjunga med, men helt fel) och Philippa kanske står och säljer t-shirts, vem vet! Jag är jättenervös för att uppträda men så länge jag har mina fans där så kommer det nog bli bra!

Vad vill du säga till alla fans som har stöttat dig i näthatet?
Ni är helt fantastiska! Ni vet inte hur glad jag blir när jag läser er kommentarer. Känns som att jag snackar med en bästis! Tack för att ni finns.

Läs mer:
FRIDA Play: Här ringer Peg Parnevik sitt största fan
Intervju: Penny Parnevik: ”Jag hoppas inte vi är som Kardashians”
Debatt: Fem saker tjejer döms för men inte killar

Psst! Du missar väl inte nya numret av FRIDA – med Peg på omslaget – som kommer i butik i morgon? Där kan du läsa mer om Sveriges nya popstjärna!

peg parnevik tidningen frida

Foto: Peg Parnevik/Tv3

Annons
Annons


Annons
Laddar