12 life quotes du borde leva efter

12 life quotes du borde leva efter

Det är lätt hänt att självkänslan sviker och då behövs det pepp för att må bättre igen. Vi listar 12 grymma life quotes du borde leva efter.

1. Om det känns fel, gör det inte

Lyssna alltid på magkänslan, det leder dig åt rätt håll. Om den skriker ”nej”, ja då står du inför ett väl där du helt enkelt borde tacka nej.

2. Säg precis vad du menar

Linda inte in sanningen för att anpassa dig efter personen du pratar med. Var ärlig med din åsikt, att vara sann mot dig själv är det bästa.

3. Tro på dina drömmar

Vill du bli artist, astronaut eller programmerare? Oavsett vad – låt ingen annan säga åt dig vad du ska göra. Dina drömmar är just dina och det viktigaste är att du tror på dem.

4. Var inte rädd för att säga ja

Känns det läskigt att gå på dejt med din crush eller att bli ordförande i elevrådet? Ibland måste du helt enkelt chansa och säga ja. Vem vet vad det kan leda till?

5. Prata aldrig illa om dig själv

Du skulle aldrig säga taskiga saker om din BFF och eftersom du ska vara din egen bästa vän – var snäll och sluta med elaka kommentarer även när det gäller dig själv.

FRIDA-Terese: Det är dags att börja gilla dig själv

6. Släpp det du inte kan kontrollera

Vi stressar ofta upp oss över sådant som vi egentligen inte kan göra någonting åt. Att bussen är sen kan du inte påverka hur mycket du än vill. Släpp det!

7. Var med de som uppskattar dig

Att springa efter någon som inte besvarar dina känslor eller fjäska för en person för att hen ska vilja vara din vän är verkligen slöseri med tid. Lägg i stället energin på de som gillar dig för den du är.

8. Håll dig borta från drama

Det kan verka frestande att hänga på skitsnacket och sprida rykten på skolan. Men det slutar sällan bra och många kan bli sårade. Stå upp för andra – trycke inte ner dem.

9. Var glad för det du har

Det är lätt hänt att vi blir avundsjuka på alla andra och inte ser hur bra vi själva egentligen har det. Fokusera på allt som du gillar i ditt liv, inte det som du saknar.

10. Varva ner

Det är svårt att inte stressa när det är hur mycket som helst att göra. Men det är viktigt att ta det lugnt ibland för att kunna prestera bättre sedan. Njut av egentid och unna dig lugna stunder.

11. Sprid glädje

Att ge din kompis en komplimang eller berömma dina föräldrar för maten kan verka som en liten sak men för den som får höra det är det alltid uppskattat. Att sprida glädje gör att du också kommer få det tillbaka.

12. Älska dig själv

Vi vet, det kan kännas lättare sagt än gjort. Men varför skulle du inte göra det? Du är grym och om du älskar dig själv kommer andra göra det också.

Läs också:
Så blir du mindre blyg
Därför är det bra att ta paus från sociala medier
Krönika: Bra betyg gör dig inte till en bättre människa

Hit kan du vända dig om du behöver hjälp:

Skolkuratorn

Vårdcentralen
BRIS
Frisk & Fri
Barn- och ungdomspsykiatrin
Ungdomsmottagningen

Artikeln är en del av FRIDAs kampanj #jaggillarmig – för bättre självkänsla bland tonårstjejer. Delta du också genom att använda hashtaggen #jaggillarmig i sociala medier. Vill du berätta din historia? Mejla [email protected]