Annons

Annons

Därför är det bra att ta en paus från sociala medier

Sociala medier kan ge stress och ångest.Visste du att sociala medier är mer beroendeframkallande än till exempel cigaretter? Nu menar forskare att det är bra för dig att ta en paus emellanåt.

Brukar du också öppna Snapchat det första du gör när du vaknar på morgonen och scrolla igenom flödet på Instagram precis innan du somnar? Oh yes, vi vet precis hur det känns. Men studier från ett universitet i Chicago menar att sociala medier faktiskt är mer beroendeframkallande än vad cigaretter är.

Annons

Många uppgav i studien att de kände sig oroade när de inte hade kollat sina sociala medier på ett tag. Flera medverkande elever sade sig också ha svårt att sova, få ångest och känna sig stressade, på grund av sociala medier.

sociala medier stressad

Blir du stressad av sociala medier? Ta en paus i sommar och njut av en dag på stranden istället!

– Över 90 procent av eleverna är inne på Facebook flera gånger per dag. Många känner därför ångest eftersom de vill hålla sig uppdaterade hela tiden, säger Gary Badre till TT, skriver DN.

– Somliga hetskollar sin Facebook för att minska sin ångest, vilket skapar en ohälsosam motivation. Känner man sig stressad blir det lätt ett tvångsmässigt sätt att mildra stressen med tvångsmässiga uppdateringar, säger Dan Hansson till DN.

Men lösningen kan vara enklare än du tror. Våga lämna mobilen i ett annat rum för att inte kolla på den hela tiden och försök leva efter mottot att det som händer i sociala medier faktiskt inte är livsviktigt.

Läs även:
17 peppande knep för att må bättre på direkten
11 peppande citat av kändisar som boostar ditt självförtroende
Fyra tips för att bli bekväm utan smink i sommar

Foto: IBL

Annons
Annons


AnnonsLaddar