Då har Riverdale säsong 5 premiär

Då har Riverdale säsong 5 premiär

Äntligen har The CW bekräftat när Riverdale säsong 5 har premiär! Här är allt vi vet om den nya säsongen.

Riverdale är den populära ungdomsserien där vi får följa Archies, Bettys, Jugheads och Veronicas äventyr i staden Riverdale. Första säsongen hade premiär i januari 2017 och sedan dess har det släppts tre ytterligare säsonger. Nu undrar alla: när släpps säsong 5 av Riverdale? FRIDA har svaret!

När har Riverdale säsong 5 premiär?

Det var tidigare tänkt att säsong 5 skulle haft premiär redan i oktober 2020. Men eftersom produktionen redan är försenad med anledning av corona har datumet flyttats fram. Istället kommer säsongen släppas i januari 2021. Det bekräftade The CW på Instagram.

Vad kommer Riverdale säsong 5 handla om?

Säsong 5 kommer att ta vid där säsong 4 slutade. Det var från början tänkt att säsong 4 skulle bestå av 22 avsnitt. Men på grund av coronapandemin var filmteamet tvungna att avbryta mitt under inspelningen av avsnitt 20 i den fjärde säsongen.

Manusförfattaren, Ted Sullivan, tog därför beslutet att avsluta säsong 4 med avsnitt 19, och att säsong 5 kommer att inledas med avsnitt 20 till 22. Vi vet att Archie, Betty, Jughead och Veronica har en bal att se fram emot som sägs bli väldigt dramatisk. Dessutom kan vi vänta oss ett tidshopp vilket kommer att röra till det i grytan för våra kära karaktärer.

– I säsong 5 tar de examen och därefter kommer det att ske ett tidshopp sju år fram i tiden, avslöjade skådespelaren Mark Consuelos till Seventeen.

Vi kommer alltså inte få uppleva Archies och hans vänners collageår. Istället kommer vi att få se dem som vuxna individer.

– Jag kommer inte behöva spela en tonåring längre, istället kommer jag att få gestalta någon i min egna ålder, berättade Lily Reinhart i det amerikanska tv-programmet Late Night with Seth Meyers.

Något som skådespelaren ser fram emot att göra.

– Jag vill inte vara en 30-åring som spelar en 18-åring.

Vilka skådespelare kommer vara med i Riverdale säsong 5?

Det är högst troligt att skådisarna som spelar huvudrollerna Archie, Betty, Jughead och Veronica kommer att vara kvar. Men vi vet att det är två personer i casten som tyvärr har lämnat serien, och det är Skeet Ulrich (Jugheads pappa) och Marisol Nichols (Veronicas mamma). Det är dock oklart hur deras karaktärer kommer att försvinna ur serien. Förhoppningsvis inte genom mord!

”Jag är så otroligt tacksam för alla vänner jag lärt känna genom Riverdale, och jag kommer sakna allihop. Jag är stolt över att ha varit en del av ett sådan talangfullt gäng, både framför och bakom kameran. Men det har blivit dags för mig att gå vidare och upptäcka nya möjligheter”, har Skeet sagt till sajten Deadline.

Det kommer dyka upp lite nya ansikten under seriens gång. Bland annat Erinn Westbrook, som tidigare varit med i Glee. Hon kommer att spela Pop's barnbarn Tabitha Tate.

Läs mer:

Cole Sprouse om uppbrottet från Lili Reinhart: ”Allt jag har att säga”

Så gamla är Riverdale-stjärnorna egentligen

8 teveserie-par som aldrig borde ha blivit ihop