Felicia Aveklew: Så blir du stor på Instagram

Felicia Aveklew: Så blir du stor på Instagram

Drömmer du om ett riktigt proffsigt Instagram-konto? Låt det bli verklighet med hjälp av YouTube-stjärnan Felicia Aveklew. Här är hennes fem bästa tips!

Inte bara selfies

Variera mellan bilder på skönhetsprodukter, outfitbilder och selfies. Ingen får intresse för ett konto enbart med bilder på en själv, utan variation behövs. Tänk på att ha bra ljus i dina selfies och stå på en plats där bakgrunden är ren och harmonisk.

Skriv på engelska

Jag personligen följer enbart svenskar och människor som alltid använder sig av engelska texter under sina bilder. Ser jag en person som skriver på ryska får jag inte suget att följa det kontot då jag inte förstår vad hen skriver om.

FRIDA testar: Så tar du flawless bilder till Instagram

Inte flera bilder i rad

Uppdatera minst en bild per dag, men inte mer än fyra. Ett no no är de som lägger upp flera bilder efter varandra, jag tycker det ser extremt fult ut! Välj ut en specifik bild, inte tre. En klar, högupplöst bild räcker för att fånga dina följares intresse.

Fixa sponsring

Smink och kläder är dyrt, speciellt om du vill uppdatera med de senaste trenderna och produkterna. Ett bra tips är att du skriver in din mailadress eller någon kontaktuppgift så att olika företag kan höra av sig vid intresse. Då kan du tjäna pengar på ditt arbete samt spara pengar genom att inte behöva köpa dyra produkter. Tagga alltid de företag som dina produkter kommer ifrån så att deras konton kan se bilden och reposta den.

Ren bakgrund

De bilder som går bäst hem på min Instagram är selfies där jag står med min vita filt som bakgrund. Det är ljusa selfies med fokus på mig och mitt smink. Jag lägger mycket fokus på mitt smink och överdriver gärna ofta för att få mer effekt i bilden.

Läs också:
Sex tips för ett snyggt Insta-flöde
Här är bilderna som gör att andra avföljer dig på Instagram
Så mycket tjänar Selena Gomez på Instagram

Av: Johanna Bengtsson

Foto: IBL