Artikeln innehåller reklamlänkar
Se sminksvampen som sägs bli nya den nya beautyblendern

Se sminksvampen som sägs bli nya den nya beautyblendern

Beautyblendern gjorde succé när den lanserades och blev ett måste i allas sminkväska. Nu har en utmanare dykt upp – och den ser ut ut som ett bh-inlägg.

En beautyblender (länk till Apprl) har gått från att vara en ny, trendig sminksvamp till att vara nära nog ett måste i allas sminkväska. Nu kommer vad många tror är uppföljaren till beautyblendern (länk till Apprl) – en sminksvamp i silikon.

Det är Hong Kong-baserade företaget Molly Cosmetics som säljer svampen, som enligt de själva ska fungera bättre än beautyblenders eftersom den inte suger åt sig av produkten du använder den med.

”Du behöver bara hälften så mycket foundation jämfört med om du använder en borste eller svamp. Det kan ta ett tag att vänja sig vid att applicera produkten, men du kommer att använda mindre smink och det sitter längre. Det är perfekt för personer som inte vill bli kladdiga när de sminkar sig. Dessutom är den enklare att rengöra”, skriver företaget på sin hemsida om Silisponge.

Beautyproffs världen över hyllar svampen, som heter Silisponge, redan innan den har lanserats. Prislappen landar på cirka 81 kronor och ännu är det oklart när den kommer att släppas till försäljning igen, då den har sålt slut vid varje släpp hittills.

Läs mer:
Sex missar du ska undvika om du vill ha perfekta ögonbryn
11 bevis på att en bra highlighter är bättre än ett förhållande
Det säger färgen på ditt läppstift om hur du är som person

Foto: Molly Cosmetics