Annons

Annons

Sex missar du ska undvika om du vill ha perfekta ögonbrynEtt par riktigt schyssta ögonbryn gör underverk för din look - men se till att undvika de här vanliga misstagen!

Sedan ett par år tillbaka har de trådsmala ögonbrynen byts ut mot buskiga bryn. Jakten på de här trendiga ögonbrynen kan vara krångligare än vad många tror – det finns i alla fall en hel del misstag som är lätta att göra.

Annons

Kolla in de vanligaste missarna – som du ska försöka undvika!

Missa inte:
Rainbrows är sommarens stora skönhetstrend
Tre vanliga (och oväntade!) missar som förstör ditt hår
Vänskapsbanden du och din BFF har på naglarna

Gilla FRIDA på Facebook

1. Färgen är off
Många tror att ögonbrynen ska vara mörka, nästan svarta oavsett vilken hårfärg de har. Det här är nog en av de absolut vanligaste (och största!) missarna.

Vilken färg har du på håret? Ungefär samma nyans ska du ha på ögonbrynen. Men visst, det kan vara riktigt snyggt med ett blont hår och mörka ögonbryn eller ett brunt barr med ännu mörkare bryn. Men om du tycker att det är svårt att veta – satsa på ungefär samma nyans som håret du har på huvudet!

2. Formen passar inte ditt ansikte
Ibland kan du se personer med sjukt snygga ögonbryn och vilja ha exakt samma – och även försöka med det framför spegeln. Tyvärr blir det ofta inte likadant. Varför? Ansiktsformen är olika och era ögonbryn har högst antagligen inte samma förutsättningar (olika mängd hår och färg).

Satsa på en form som passar ditt ansikte! Vissa trivs bäst i ett ganska rakt bryn medan en kraftigare båge ser bättre ut på andra. Tycker du att det är svårt att veta? Prata med en makeup-artist eller gå till en brow bar och fråga om hjälp!

3. Knepen gör skillnad
Jakten på det perfekta ögonbrynet kan vara lång och krånglig men med de rätta knepen så blir det mycket lättare. Det de flesta vill ha är ett resultat som inte ser sminkat ut – utan så naturligt som möjligt.

Ett bra tips är till exempel att inte fylla i början på ögonbrynet utan ha en lite suddigare yta, då ser det direkt mer naturligt ut! Så: skippa skarpa kanter!

4. Ögonbrynspenna eller skugga?
Vad är egentligen bäst när du ska måla ögonbrynen – penna eller skugga? Det är egentligen en smaksak, vissa tycker att penna är bättre för att det håller bättre medan andra gillar skugga för att det inte blir lika skarpa kanter.

Något som är bra att tänka på, när du använder penna, är att vara lätt på handen och inte trycka på så hårt. Då blir resultatet väldigt onaturligt! Skugga tycker många kan vara svårt eftersom du använder pensel, men övning ger färdighet!

5. Utgå från ditt eget ögonbryn
Att försöka forma sitt bryn till något helt annat är sällan en bra idé. Utgå alltid från ditt eget ögonbryn och fyll på där det är glest och jobba dig försiktigt utanför kanterna.

6. Håll på plats!
Hårstråna i ditt ögonbryn är inte alltid lika långa, det kanske du har märkt? Det bästa sättet att hålla dem på plats är en ögonbrynsgelé! Då kan du välja mellan en genomskinlig variant eller en med lite färg – för att boosta färgen extra mycket!

Kolla också in:
Steg för steg: Så lyckas du med brun utan sol
Inspiration: 18 varianter av svarta naglar som är on point
Piercade flätor är hetaste trenden på Instagram

Foto: Tumblr

Annons
Annons


AnnonsLaddar