Har du misslyckats med brun utan sol? Så gör du!

Blev din brun utan sol inte riktigt som du hade tänkt dig? Då borde du spana in de här tipsen för att få en jämnare och finare bränna!

Alla har någon gång misslyckats med brun utan sol. Ingen panik! Vi har listat hur du gör för att få en finare en snyggare bränna. Spana in tipsen nedan!

Färgen är för mörk

Har du applicerat en för mörk färg kan du få bort det genom att bada eller duscha. Även om den har torkat in så försvinner ofta en hel del färg när du duschar första gången. Allra helst ska du ta ett dopp i poolen eftersom klorin gör att du lättare får bort färgen, men det går också bra att duscha och använda bodyscrub. Det finns även produkter för att ta bort brun utan sol som du kan köpa. För ett bättre resultat kan du addera baby-, kokos- eller mandelolja tio minuter innan du hoppar in i duschen.

Färgen är nästintill orange

Du har antagligen köpt fel märke eller använt en produkt som är för gammal. Testa en annan variant nästa gång! Försök få bort färgen genom att duscha. Om du vill kan du även applicera solpuder för att dölja den orangea undertonen.

Resultatet blev fläckigt

Det finns produkter som tvättar bort eller jämnar ut din brun utan sol. Om du inte vill köpa det kan du använda bodyscrub i duschen.

Dina händer har inte samma färg som resten av kroppen

Har dina händer blivit mörkare än resten av kroppen kan du blanda ihop följande ingredienser och applicera det på dina händer:

1 tesked bakpulver

1 halv tesked vatten

2 teskedar citronjuice

Smörj in händerna i tre minuter och ta sedan bort det med en varm handduk.

Når inte överallt på ryggen

Det är inte lätt att nå överallt på ryggen eller att få det att se jämt ut. Ta hjälp av din familj, partner eller kompis.

Det kommer att försvinna

Det är lätt att få panik men tänk på att färgen inte stannar för evigt. Om några dagar har färgen börjat blekna och tills dess går det förmodligen att dölja ganska bra med kläder och smink. Sluta skämmas och skratta åt det! Alla som använt BUS någon gång vet att det lätt händer.

Läs mer!
Steg för steg: Så lyckas du med brun utan sol
Guide: Så blir du brun utan att skada huden
Sex saker du bara måste veta om solkräm
Bästa brun utan sol från budget till lyx (länk till ELLE)

Av: Mina Gilbertsson

Källa: Real Simple

Foto: IBL