Fa-sminket-att-halla-hela-dagen

Fem anledningar till att ditt smink inte håller hela dagen

Lägger du också ned massa tid på att sminka dig på morgonen, och sen på eftermiddagen är det ändå typ borta? Då gör du antagligen något av de här misstagen!

1. Du tar på ditt ansikte hela tiden

Det kan vara allt från att du kliar dig på näsan till att du vilar ditt huvud i händerna, samtidigt som du gör det så tar du även bort ditt smink. Så undvik att ha händerna i ansiktet!

2. Du använder för många produkter

När du använder för många produkter så fäster det inte på huden. Om du använder fuktkräm på morgonen så måste du vänta i minst 10 minuter så att den sjunker in, innan du använder foundation eller andra produkter. Annars kommer det bara att glida av!

Läs mer: Så målar du perfekt eyeliner (varje gång!)

3. Du använder inte primer

Primer hjälper ditt smink att hålla sig på plats, speciellt om du använder foundation. Du använder primer innan du sminkar dig, den jämnar ut ditt ansikte och förminskar rodnader. Därefter kan du lägga på foundation.

4. Du bättrar på sminket med en borste

När halva dagen har gått så kan vi ofta bli lite oljiga i ansiktet, vilket gör att vi gärna bättrar på sminket lite. När du gör det ska du INTE använda en borste. Borsten rör nämligen bara till ditt smink. Använd istället en svamp, exempelvis en beautyblender, för att bättra på sminket!

5. Du använder fel produkter

Om ditt smink inte håller hela dagen så kan det bero på att du använder fel produkter. Om du exempelvis har oljig hud så bör du välja en foundation som är vattenbaserad och inte oljebaserad.

Läs mer:
Elektriskt hår? Så blir du av med det!
Sex missar du ska undvika om du vill ha perfekta ögonbryn
Inspireras av SaraSongbirds alla snygga hårfärger

Foto: IBL

Källa: Cosmopolitan.com