Annons

Annons

Elektriskt hår? Så blir du av med det!Får du också elektriskt hår så fort det blir kallt ute? Då kommer här räddningen! Här är fem enkla knep du kan ta till för att slippa flygigt hår!

Den här artikeln innehåller reklamlänkar. Du som är under 18 år måste ha målsmans tillstånd för att handla på nätet. Läs mer här

1. Fukt, fukt, fukt!
Att ditt hår blir elektriskt kan bero på att det är uttorkat. Tillför därför extra mycket fukt under vinterhalvåret. Använd fuktgivande schampo och balsam, satsa på produkter med bra kvalité för bästa resultat, och använd en återfuktande inpackning en till två gånger i veckan.

Annons

2. Hårolja
När håret är elektriskt blir det ofta flygigt. Ett knep kan därför vara att använda produkter som tynger ner dina hårstrån. En hårolja dämpar friss och ger samtidigt lyster till din frisyr. Använd 2-3 droppar och krama i torrt hår. Om du vill ge håret en ordentlig fuktboost för att förebygga statiskt hår kan du applicera oljan i fuktigt hår, vrida en varm handduk runt huvudet och låta verka i 20 minuter. Tvätta sedan håret som vanligt.

Gilla FRIDA på Facebook

tips-harolja
1. Hårolja för blonda från Lee Stafford.
2. Hårolja från Maroccanoil.
3. Hårolja från Proffs.

3. Spraya din borste
Ett smidigt knep som faktiskt kan göra underverk är att spraya lite hårspray på din hårborste innan du borstar igenom ditt svall. Eftersom många spray torkar ut håret kan det vara värt att lägga en extra slant på en vårdande produkt som skyddar dina hårstrån.

4. Undvik starka produkter
Produkter som innehåller alkohol och ämnet sodium lauryl sulfate, vilket förkortas SLS i innehållsförteckningen, torkar ut ditt hår. Försök därför undvika starka produkter om du lider av elektriskt hår.

5. En smart quick-fix!
Om ditt hår står åt alla håll när du kommer till jobbet eller skolan på morgonen och du behöver en quick fix, kan du använda handkräm. Tryck ut en klick handkräm i handen och värm mellan handflatorna, för att sen applicera i längderna. Det gör att ditt hår tyngs ner och blir mindre elektriskt. Undvik din hårbotten, annars är risken att krämen gör att håret ser fett ut.

Läs mer:
Sex missar du ska undvika om du vill ha perfekta ögonbryn
Därför är det bra att sova med uppsatt hår
Spana in läppglanset som inte är likt något annat (så snyggt!)

Foto: IBL

Annons
Annons


AnnonsLaddar