Artikeln innehåller reklamlänkar
FRIDA testar: Bästa brun utan sol-produkterna

FRIDA testar: Bästa brun utan sol-produkterna

Starta våren med en solkysst look! Vi har testat flera olika brun utan sol – och utsett en vinnare.ACO – Selftanning lotion (länk till Apprl)
Omdöme: Väldigt prisvärd produkt som ger ett naturligt resultat med fin färg. Färgen avtar jämnt så du blir inte fläckig. Däremot är den inte speciellt dryg och den tar lång tid att torka (testpersonen fick sitta naken i en timme innan hon kunde sätta på sig kläder igen). För att få det jämnt är det bra om du har använt BUS innan då den är ofärgad och det kan vara svårt att veta var du applicerat den.
Betyg: FFF

Läs också: Bästa brun utan sol för ansiktet


Cocoa Brown – 1 Hour Tan Extra dark. (länk till Apprl)
Omdöme: Om du letar efter en BUS som är färgad, snabbt går in i huden och är lätt att applicera så har du hittat rätt. Cocoa Browns variant gör dessutom jobbet på max tre timmar (går även att duscha av efter kortare tid beroende på vilken nyans du vill ha). Du slipper den klassiska brun utan sol-doften och det ser ut som att du har varit utomlands i en vecka. Finns även i en ljusare nyans.
Betyg: FFFFF

Läs också: Bästa brun utan sol från budget till lyx


Tan Can – Bronze self-tanning spray (länk till Apprl)
Omdöme: En klassiker som fortfarande står sig stark mot sina konkurrenter. Brun utan sol i spray-format vilket både har sina för- och nackdelar. Det blir ett jämnt resultat och en snygg nyans – men det krävs att du har ett bra ställe att vara på när du applicerar den (exempelvis i duschen om du snabbt sköljer av väggarna). Har du dessutom någon som gör det på dig ökar chanserna för ett jämnt resultat. Testpersonen tycker att den gav bäst resultat i ansiktet då den var lättast att applicera där.
Betyg: FFF+


St. Tropez – Self tan express sheet mask (länk till Apprl)
Omdöme: En sheet mask som inte bara återfuktar utan även ger dig en fejk-bränna – på väldigt kort tid. Testpersonen valde att ha på den i 15 minuter (som är maxtid) och sen smörja in resterna av masken ner mot halsen (enligt instruktionerna). Efter åtta timmars sömn hade färgen utvecklats klart och om inte testpersonen hade haft en naturlig solbränna sedan tidigare hade det sett väldigt konstigt ut. Det blir nämligen en väldigt mörk nyans (som ser jämn ut) och många kommenterade det dagen efter. Naturligt? Nja! Mycket färg? Ja!
Betyg: FFF


L’Oréal Paris – Sublime bronze fluid self tanning milk face & body (länk till Apprl)
Omdöme: Den här brun utan sol-krämen var enkel att applicera och kändes lätt på huden. Det var dock svårt att se var du smörjt in dig eftersom själva krämen var vit. Även om färgen ska jobbas upp successivt så fick testpersonen bra färg redan efter första omgången. Efter två dagar släppte den mesta färgen så om du vill ha kvar den behöver du applicera flera gånger. Passar perfekt för nybörjaren och den som vill ha en mer naturlig och inte så mörk färg.
Betyg: FFF


St Tropez – Self tan purity bronzing water mousse
Omdöme: En lätt, vit mousse som doftar allt annat än brun utan sol – snarare som en somrig body lotion. Den sjunker lätt in i huden och är enkel att applicera. Efter fyra till åtta timmar visas resultatet så låt den verka under natten och duscha dagen efter. Trots att du inte ser var du applicerar den (eftersom den inte är färgad) så blir det ett väldigt jämnt resultat som ser naturligt ut. Som att du legat i en solstol i en vecka! Enda minuset är det höga priset.
Betyg: FFFF+


L’Oréal Paris – Sublime Bronze Elixir 2 weeks Glow (länk till Apprl)
Omdöme: Produkten är lätt att applicera och det syns var den har lagt sig på huden. Däremot kändes den lite oljig efteråt. Slutresultatet blev bra, men inget för den som inte gillar en något gul-brun ton, det ser verkligen ut som att du har varit utomlands (inte som en svensk sommar-bränna med andra ord). Enligt anvisningarna ska du applicera produkten tre dagar i rad för att den ska sitta i två veckor. Eftersom den blev så pass mörk efter bara en applicering kunde testpersonen inte följa det. Att den håller i två veckor stämmer inte.
Betyg: FFF

Läs mer!
Har du misslyckats med brun utan sol? Så gör du!
Steg för steg: Så lyckas du med brun utan sol
Guide: Så blir du brun utan att skada huden

Foto: IBL