Sex olika sex-regler som alla borde följa

Sex olika sex-regler som alla borde följa

När det kommer till sex finns det egentligen inget rätt eller fel. Det finns däremot några oskrivna regler som alla borde följa.

1. Gör ingenting du inte vill

Grundregel nummer ett. Den låter så självklar, men ändå är det många unga tjejer som ”går med på” sex, trots att de inte är sugna. Det är slut på det nu! Vi tar kommandot över vår egen kropp och säger nej om vi inte är kåta. Precis som din sexpartner förhoppningsvis gör om hen inte vill.

2. Säg inget negativt om någon annans kropp

Även om du ”bara retas” om hens stora födelsemärke, mage eller sneda penis så är det aldrig okej. Du eller den du ligger med har aldrig rätt att kommentera den andres kropp. Det är den personens egen kropp och den är inte till för att bedömas. Punkt.

3. Var inte för hårdhänt

Alla gillar olika, men en bra huvudregel är att alltför hårda tag kan göra ont. För hård stimulans mot klitoris, två hetsiga fingrar in i slidan, eller ett rejält tag om pungen – det kan göra ont. Gå varsamt fram och fråga eller säg hellre till om du eller din partner vill ha större eller hårdare rörelser.

4. Det får aldrig göra ont

Om sex gör ont, då är det någonting som är fel. Sex ska vara skönt. Om det skaver och svider så är du troligtvis inte tillräckligt upphetsad, och då ska du inte ha sex. Så enkelt är det. Pausa eller avsluta och avvakta tills du blir sugen nästa gång.

5. Strunta inte i kondomen

Att inte använda kondom för att det enligt din sexpartner ”inte är skönt”, är det dummaste vi någonsin hört. Är det bättre att du blir gravid och måste genomgå en smärtsam abort? Nej! Skäms aldrig igen över att säga att ni ska använda kondom, du kommer att tacka dig själv efteråt.

6. Fejka aldrig en orgasm

Om du fejkar en orgasm tror personen att det var skönt för dig, och gör förmodligen om samma misstag nästa gång ni ligger. Om vi tjejer fortsätter att låtsas att vi får orgasm av penetrerat sex, så fortsätter penisbärare att tro att sexet går ut på penis i slida och att det är då en tjej kommer (nej, de flesta tjejer kommer enklast av klitorisstimulans).

Läs mer!
Allt du behöver veta om att ha sex i vattnet
Sex heta ställen att ha sex på i sommar
Sex saker du kan göra om din partner är dålig på att kyssas

Foto: IBL