florta-blyg-980x556

Sex grymma flörttips för dig som är blyg

Upp över öronen kär men rädd för att ta första steget? Kärlek kan vara knepigt, speciellt om du har en tendens att vara lite blyg. Vi har de bästa tipsen som hjälper dig att få hen på fall.

1. Häng med kompisgänget

Läskigt att bjuda ut hen du gillar bara sådär? Då kan du använda kompiskortet! Be din vän att bjuda in personen du gillar på kompishäng. Ni kan vara flera stycken och bara hänga eller varför inte göra något kul som att spela volleyboll? Och så ”råkar” ni ju såklart hamna i samma lag.

2. Visa det via sociala medier

Instagram, Snapchat, Kik… Ja listan kan göras lång! Sociala medier är inte bara himla kul utan också riktigt bra hjälp på traven när det kommer till att hitta modet för att snacka med den man gillar. Gilla hens bilder på Instagram och se om du får några likes tillbaka. Eller skicka en snap och känns det rätt kanske det är dags för en chatt? Här har du chansen att visa vad du går för utan att ni ställs öga mot öga.

3. Skratta tillsammans

”Gjorde det ont när du föll från himlen? För du måste vara en ängel” – hört den förut? Släng alla raggningsrepliker i soptunnan. De kommer aldrig funka. Något som däremot fungerar tusen gånger bättre (och inte är lika cheesy) är att få varandra att skratta. Det behöver däremot inte betyda att du ska lära dig massa ordvitsar, oftast räcker det med att bara slappna av och vara sig själv. Du är roligare än du tror!

4. Hitta gemsamma intressen

Det här tipset är perfekt för dig som vill hänga med din crusch men liksom inte hittar någon bra anledning (fast att du gillar någon är en himla bra anledning bara det!). Snacka lite med den du gillar eller hens vänner och ta reda på hens intressen. Gillar hen att spela tennis? Då kan du säga att du alltid velat lära dig eller kanske till och med att du är grym på tennis och utmanar i en match! Ett perfekt sätt att skylla hänget på något annat.

5. Lapp i fickan

Om du ser någon du blir intresserad av men inte vågar gå fram till – be en kompis göra det åt dig. Skriv ditt namn och nummer på en lapp som kompisen får lämna fram (kan vara bra om hon först frågar om hen är singel). Om du känner dig lite mer modig kan du själv lägga lappen i din crush ficka.

6. Våga!

Kom igen, du klarar det här! Tusentals andra personer har känt precis som du och faktiskt tagit steget. Det kan du också göra. Ibland krävs det bara att du ska våga gå fram till någon, säga hej och le. Tänk att du satsar allt på just den där minuten och sedan kan du gå tillbaka till att vara blyg efter det. Allt kräver träning och om något så är det här ju garanterat värt det.

Läs även:
Sex saker du nog inte visste om klitoris
Ta hjälp av Snapchat för att veta om din crush gillar dig
Få din crush att gilla dig tillbaka (knepen som funkar!)

Av: Julia Knave

Foto: Thinkstock