Annons

Annons

Sex magiska saker du inte visste om klitoris

klitoris


Klitoris, klitta, kittlare. Den här magiska delen av en snippbärares kropp har många namn - och lika många saker du kanske inte visste om den!

Missa inte:
Sex orsaker till att snippan kan lukta illa
Det finns fem sorters rumpor (nej, vi skojar inte!)
11 saker du borde veta om flytningar

#1: Det finns ett ollon

Det är inte bara snoppar som har ett ollon – det finns även ett på klitoris! Längst ut sitter det, lite under det som kallas för klitorishuvan. Coolt va?!

Annons

#2: Klitoris är större än vad du kanske tror

Utseende på klitoris varierar från person till person, det är helt normalt! Men det du ser utanför kroppen är inte hela klitoris, det fortsätter faktiskt inne i din kropp!

Ollon, huvan och skaftet på klitoris sitter på utsidan medan två skänklar förgrenar sig och ligger under huden. En genomsnittlig klitoris brukar vara ungefär mellan sju till tio centimeter lång. Eh, WOW?!

#3: Snippan får stånd

Det är samma sak här: inte bara snoppar får stånd! Klitoris består av svällkroppsvävnad som gör att, när snippbärare blir upphetsade, får klitoris stånd. Det är samma princip som med snoppen; klittan blodfylls, styvnar och förstoras.

#4: Den växer vid puberteten

I samband med puberteten så växer klitoris och, inte bara det utan, mörknar även i färgen. Så om du märker en skillnad på din klitoris utseende så kan det vara det här det beror på! Sen ska den faktiskt inte åldras mer till utseendet!

#5: Känsligaste delen på kroppen

Klitoris har 8000 nervtrådar vilket är typ dubbelt så mycket som snoppen (win!). Det här innebär att klittan är den känsligaste kroppsdelen! It’s like magic!

#6: Njutning är allt

Det här är kanske det bästa med klitoris: den enda uppgiften den här kroppsdelen har är njutning. HUR BRA?!

Läs även:
11 saker du inte visste om snoppen
Därför är ditt könshår mörkare än på huvudet
Vad betyder min sexdröm? FRIDA har svaret!

Foto: IBL

Annons
Annons


AnnonsLaddar