fa-crush-gilla-en

Få din crush att gilla dig tillbaka (knepen som funkar!)

Har du också en crush som du vill förvandla till årets flört? FRIDA har knepen som får din crush att gilla dig tillbaka, en gång för alla.

Känns det helt hopplöst att få uppmärksamhet från din crush? Vet du inte om hen är intresserad eller om hen bara ser dig som en kompis? Lugn, det finns faktiskt knep som gör att du själv kan göra hens känslor starkare för dig, utan att hen ens märker det. Testa FRIDAs knep och få din crush att gilla dig tillbaka!

1. Hitta gemensamma intressen

Det enklaste knepet att få din crush att komma ihåg dig och att vilja prata med dig mer är helt enkelt att ni har gemensamma intressen. Gemensamma intressen behöver inte betyda att ni gör exakt samma saker på fritiden, men att ha ett återkommande samtalsämne att kunna spinna vidare på är bra. Gillar ni fotboll båda två? Då har du oftare en anledning att höra av dig till hen för att till exempel prata om gårdagens match. Gillar ni olika lag? Toppen! Då kan du alltid reta hen när det går bättre för ditt favoritlag.

2. Lägg saker på minnet

Kom ihåg vad din crush tycker om och lägg småsaker på minnet. Om hen till exempel pratar om att hen alltid har drömt att flyga luftballong och du senare samma vecka ser just en luftballong i luften – ta en bild och snapa hen. Då visar du att du kommer ihåg vad hen pratar om och du har ännu en anledning att höra av dig, utan att egentligen ha något att säga. Och alla gillar folk som kommer ihåg vad man säger, eller hur?

3. Håll konversationen vid liv

Om ni pratar med varandra i sociala medier eller på sms är det smart att hålla konversationen vid liv. Om hen till exempel frågar hur din dag har varit, finns det två sätt att svara på;
1). ”Bra, själv?”
2). ”Haha, vart ska jag börja? Har typ aldrig haft så mycket att göra. Först var jag på stranden med mina kompisar och sen skulle jag vara barnvakt. Men där emellan blev min cykel stulen så det slutade med att jag var tvungen att GÅ hela vägen hem… Jaja, jag hann i alla fall till jobbet och fick mina pengar, så det blev bra i slutändan – win! Hur har din varit? :)”

Ser du skillnaden? I det första svaret visar du inte särskilt mycket intresse, men i det andra svaret berättar du vad du faktiskt har gjort och det väcker också intresse – hen kommer givetvis bli nyfiken på hur det gick med den där cykeln och hur ofta du är barnvakt. Men, viktigast av allt, ljug eller överdriv aldrig – var dig själv.

Ett annat bra knep för att fortsätta prata med varandra, utan att konversationen dör ut, är att du alltid avslutar ditt meddelande med en fråga – då blir hen nästan tvungen att svara.

4. Visa att hen kan slappna av i ditt sällskap

Ju mer nervös du är i din crush sällskap, desto mer nervös blir förmodligen hen också. Ja, det är svårt att försöka slappna av och vara sig själv utan att bli awkward och börja säga konstiga saker när man har en crush på någon, men försökförsökförsök. När din crush känner att du är en skön person att hänga med som hen känner sig bekväm med kommer hen garanterat vilja hänga med dig ännu mer.

5. Spela inget spel – visa vad du känner

Att försöka spela svår och att inte svara när hen hör av sig direkt kan kännas lockande, men försök vända på det. Hur skulle du själv känna om du alltid fick vänta en dag innan du fick svar på sms eller snap? Skulle du tycka att det känns som att hen är intresserad? Visa helt enkelt vad du känner, utan att vara för på. Om hen hör av sig – svara. Om hen vill ses – gör det, om du känner för det och kan.

Läs mer:
7 smarta sätt att avslöja dina känslor för din crush
Sexfrågorna du inte vågar ställa – men som vi har svaret på
Sju sätt att göra det mindre nervöst att flörta med din crush

Foto: IBL