dejtim

Sex dejtingmisstag alla borde undvika

Det kan vara både nervöst och kännas svårt att dejta. Men oroa dig inte, FRIDA listar vanliga misstag och hur du undviker dem.

Leta inte alltid efter samma typ

Många har en specifik typ som man faller för. De ser ungefär likadana ut och beter sig ungefär likadant. Det är lätt att fastna i ett mönster som kan vara svårt att bryta men det kan också vara värt att testa någon helt annorlunda. Det kanske finns ett skäl till att det inte har fungerat tidigare? Försök att inte upprepa samma misstag.

Slösa inte tid på någon som inte prioriterar dig

Hen behöver inte alltid svara inom fem minuter men har din dejt sällan tid att ses, inte hinner prata eller ställer in planer när någonting annat dyker upp? Chansen är stor att hen inte är intresserad, eller i alla fall inte tillräckligt. Alla har två minuter att svara på ett meddelande och att ses någon gång i veckan. Det handlar om prioriteringar och det är viktigt att vara med någon som vill vara med dig lika mycket.

Bry dig inte om regler

Har du träffat någon du tycker om? Vänta inte i tre dagar med att höra av dig för bara för att ”det är så man gör”. Vill du kyssas på första dejten? Gör det! Oroa dig inte för vad som är rätt eller fel utan lita på din magkänsla. Det är helt okej att höra av sig direkt efter dejten och säga att det var trevligt. Att vänta för länge även om du är intresserad kan ge fel uppfattning om vad du vill och känner.

Klanka inte ner på dig själv

Ingen är perfekt och det är ingenting du behöver dölja men det är inte heller speciellt roligt att lyssna på någon som hela tiden pratar om sig själv på ett negativt sätt och hela tiden verkar behöva bekräftelse. Berättar du om allt du inte gillar med dig själv kommer din dejt att börja lägga märke till saker hen kanske aldrig hade upptäckt annars.

Försök inte vara någon du inte är

Samtidigt som det inte är en toppenidé att framhäva alla sina negativa drag är det inte heller en bra idé att låtsas vara någon du inte är. På en dejt vill alla bli omtyckta, det är mänskligt, men poängen med att dejta är att hitta någon som gillar dig för den du är. Är du en lugn och sansad person men tror att din dejt gillar peppiga och högljudda människor behöver du inte överdriva entusiasm och prata jättehögt, det blir jobbigt i längden och brukar komma fram till slut ändå.

Prata inte om ditt ex

Har ditt ex precis hört av sig, skaffat ny partner eller vill du bara prata om vilken hemsk person hen är? Gör det inte! Du har börjat om på nytt och det ger lätt ett intryck av att du fortfarande har känslor för ditt ex, eller i alla fall lägger ner väldigt mycket tid och energi på hen. Gör dig själv, och personen du dejtar, en tjänst och lämna det bakom dig och välj i stället på att fokusera på ditt nya liv.

Läs mer:
Sju typer av personer du inte borde dejta
Kärleksproblemen vi alla behöver hjälp med (nu har vi svaren!)
Sju tips som gör det mindre nervöst att flörta med din crush (vi lovar!)

Följ FRIDA på Facebook, Youtube, Twitter, Instagram och Snapchat för att inte missa något.

Av: Anna-Sara Nilsson El Kady

Foto: IBL