sex utomhus lag

Är det lagligt att ha sex utomhus? Här är svaret

När det är fint väder och kvällarna är varma kan lusten smyga sig på när du är på andra ställen än hemma. Men vad säger egentligen lagen om att ha sex utomhus?

På sommaren finns det helt plötsligt betydligt fler ställen som passar bra för sex än just sängen. Stranden, ängen eller varför inte i en buske någonstans? Innan du och din partner myser till det utomhus kan det dock vara bra att veta vad lagen egentligen säger om att ha sex utomhus.

Läs: Sex magiska saker du inte visste om klitoris

Svaret är att det faktiskt inte finns någon lag som säger att det är olagligt att ha sex utomhus. Däremot beror det på om någon upptäcker er eller inte. Om någon skulle råka se er och väljer att anmäla så kan ni fällas för förargelseväckande beteende. Straffet blir då oftast böter, men det kan kosta så mycket som uppemot 4 000 kronor.

Läs: 11 saker du inte visste om snoppen

Det är ju inga jätteroliga pengar att betala, så därför kan det vara bra om ni är helt säkra på att ni är ensamma innan ni har sex. Kom även ihåg att detta är vad lagen i Sverige säger – i andra länder kan det finnas andra regler (och straff)!

Läs även:
7 smarta sätt att avslöja dina känslor för din crush
Svaren på alla sexfrågor som du inte vågar ställa
Sex sanningar och myter om sex

Foto: IBL