10 tecken på att du dejtar en fuckboy

Undrar du om personen du dejtar är seriös? FRIDAs Sara och Terese har i FRIDApodden tagit upp tio säkra tecken på att han är en fuckboy. Här är hela listan!

1. Han vill att du skickar bilder på dig själv

Då menar vi först och främst bilder av det mer nakna slaget men även när han tjatar om att du ska skicka bilder överhuvudtaget. När han inleder konversationen i stil med ”Tja! Skicka en bild, jag har tråkigt” så vet du att han inte är seriös. Du bestämmer själv när du vill skicka en bild på dig själv.

2. Han hör av sig när det passar honom

Oftast är det sent på kvällarna och dessutom svarar han inte när det är du som hör av dig. Allt ska alltid ske på hans villkor och han vill bestämma, även över när och hur ni hörs. Det är helt enkelt för att du inte är prioriterad och någonting han bara roar sig med när han inte har någonting annat att göra.

3. Han vill aldrig synas med dig offentligt

Era träffar sker bakom stängda dörrar hemma hos någon. Du får ofta höra ”kom över och se på film” men aldrig ”det vore kul att gå på bio någon gång”. Om du föreslår någon offentlig aktivitet får du svaret ”det är mysigare att bara vara vi två”. Men det finns inget mysigt med den meningen, det betyder bara att han inte vill synas med dig.

Missa inte: Sex sanningar och myter om sex

4. Han får dig att känna dig osäker

Det handlar om både ditt utseende och din personlighet. Du börjar tvivla på dig själv – duger dina kläder och är jag en sådan tjej som han vill ha? Är du med rätt person kommer han få dig att känna dig som världens finaste. Någonting annat är bara fel.

5. Han följer många tjejer på Instagram och Snapchat

Nej, nu menar vi inte hans klasskompisar utan många andra. Ett av hans största intressen är att likea selfies eller avklädda bilder på andra tjejer och han får många bilder skickade till sig. Om du kollar upp vilken typ av konton han följer finns det garanterat några i stil med ”@fitspogirls” och ”@stunning_babes”.

6. Han vill vara fysisk hela tiden

Det är självklart hur mysigt som helst att hångla men om det är det enda han vill är hans beteende högst tveksamt. Han frågar aldrig hur du mår, vad du gillar eller hur det går i skolan. Han lyssnar inte och det är helt enkelt för att han inte bryr sig om någonting annat än den fysiska biten.

7. Han är rädd för att binda sig och har massa ursäkter för varför han inte vill bli ihop

”Jag kom precis ut ur ett förhållande”, ”Jag har svårt för att visa känslor”, ”Jag har inte tid med ett förhållande under fotbollssäsongen”. Det finns många ursäkter för varför han vill fortsätta ses men ändå inte bli ett par på riktigt. Gillar du någon så vill du bli ihop, vill han inte bli det beror det helt enkelt på att han inte gillar dig tillräckligt mycket. Han har tid att ses men vill inte sätta en etikett på det. Hårt, men sant.

Viktigt! Tjatsex: När sex blir ett tvång

8. Han ger dig inte full uppmärksamhet när ni ses

Uppmärksamheten ligger kanske på mobilen eller att han bara snackar om sig själv. Du känner dig förminskad och inte speciellt uppskattad för att du är där. Han verkar inte speciellt glad över att få hänga med dig (såvida ni inte hånglar eller har sex). Ses ni i skolan eller ute någonstans verkar det nästan som att han ignorerar dig.

9. Han ställer inga frågor

Om du är intresserad av en person ställer du frågor för att få veta mer om den. Många är visserligen blyga i början och snackar på om sig själva i ren nervositet. Men om beteendet fortsätter och det efter flera veckor fortfarande känns som att ni inte känner varandra, då vet du att han helt enkelt inte bryr sig om att veta vem du är.

10. Han har douchiga kompisar som han inte vill att du ska lära känna

Att bli presenterad för kompisarna är ett steg i rätt riktning. Självklart vill ni lära känna varandra själva först men det är inte okej om han inte ens vill att ni ska hälsa på varandra. Om ni stöter på varandra ute så går han iväg för att det inte ska hända. Om hans kompisar dessutom visar sig vara riktigt sviniga så är förmodligen han du dejtar också det. Man blir som man umgås.

OBS! Listan är skriven utifrån ”han” då det handlar om just uttrycket ”fuckboy”. Självklart kan beteendet appliceras på alla oavsett kön.

Läs också:
Nio bevis på att djur är bättre än ett förhållande
16 tecken på att hen är kär i dig
Sju personer du kommer dejta (innan du träffar the one)

Foto: Pavel Maira, IBL