Tindra, 15, blev utvald för Tv-pucken – bland 527 killar

Tindra, 15, blev utvald för Tv-pucken – bland 527 killar

Målvakten Tindra Holm har spelat hockey med killar hela sin karriär. Nu ska hon som ensam tjej ta plats i Tv-pucken.

För några dagar sedan blev 15-åriga Tindra Holm utvald som en av tre målvakter att spela för sitt landskapslag Västerbotten i TV-pucken – ensam tjej bland 527 killar.

– Det känns jätteroligt, säger Tindra Holm till tidningen norran.se.

Läs även: 27 svenska miljardärer – gissa hur många tjejer som finns på listan

Tv-pucken är en ishockeyturnering för ungdomar. Men i lagen deltar främst killar, tjejer har bara varit med tre gånger tidigare. Och i år kommer alltså ett fjärde namn att föras till listan, Tindra Holm.

– Jag blev jätteglad. Men jag har ju jobbat för det väldigt länge. Helt förvånad var jag inte, det var inte en chock, säger Tindra till Expressen.

Läs även: Därför kan tjejer tvingas göra lumpen

Men att spela med killar är vardag för Tindra som förra hösten blev den första tjejen någonsin att spela i Skellefteå AIK:s U15-lag. Så förutom några få matcher i Clemensnäs tjejlag har Tindra spelat hockey bland killarna hela sin karriär.

– Nu spelar vi ju dessutom i U16 Elit och då möter vi ju även lag som Kiruna och Luleå och så vidare, och då brukar motståndarna bli förvånade när de ser mig, säger Tindra till Norran.se

Trots att Tindra själv säger att hon troligtvis mest kommer sitta på läktaren som tredjemålvakt fråntar det inte hennes bedrift att som ensam tjej slå sig in bland killarna i årets TV-pucken. Och senaste året i U15 och nu i U16 har betytt mycket för hennes utveckling.

– Vi kör tolv pass med laget nu och framförallt har fysiken blivit mycket bättre. Sen har vår nye målvaktstränare, Anton Hansson, hjälpt mig mycket. Bland annat så är mitt positionsspel mycket bättre nu.

Läs även: 
Därför får du bättre självkänsla av sport
15 saker din BFF vet om dig (om hen verkligen är din bästis)
Så mycket matte behöver du kunna för att lära dig koda

Av: Camilla Flack