tappar mycket hår

Så många hårstrån tappar du varje dag

Visst är det lite jobbigt att dra bort hårstrån från hårborsten? Det känns ju som hur många som helst! Men hur många hårstrån tappar man egentligen per dag?

Tyvärr finns det inget sätt för dig att undvika att tappa hår och det så klart jobbigt att se en del av barret sitta kvar på hårborsten. Men hur många hårstrån tappar du i genomsnitt per dag – egentligen?

Läs mer: Så sjukt äcklig är din hårborste – egentligen

Det normala är att tappa mellan 25 till 50 hårstrån under en dag, men i vissa perioder kan det vara så många som uppemot 100 till 150 stycken. Under sommaren tappar vi lite mer hår än vad vi gör under vintern, men det är ganska små skillnader mellan årstiderna.

Ett hårstrås livscykel ser ut som så att det växer i ungefär sex år innan det därefter vilar i 1 till 3 månader innan det faller av. Det gamla hårstrået måste nämligen lossna för att ett nytt ska kunna växa fram.

Läs mer: Sex vanliga misstag du gör med ditt torrschampo

Om du märker att ditt hår under en kort tid känns betydligt tunnare än tidigare, så kan det vara värt att kolla upp. Tappar du mer än 150 hårstrån om dagen kan det exempelvis bero på stress, läkemedel eller en infektion i kroppen.

Läs mer:
Varför pratar man i sömnen? FRIDA har svaret!
Därför gör det så sjukt ont att få papercut på fingret
Därför drömmer du om sex ibland

Foto: IBL

Källa: Metro