Annons

Annons

Så sjukt äcklig är din hårborste – egentligenDu borstar säkert ditt hår minst två gånger per dag med samma hårborste – år ut och år in. Men hur fräsch är den egentligen? Well... Inte särskilt fräsch alls.

I borstar samlas det, inte helt konstigt, massor med bakterier och döda hudceller. Det gäller både för sminkborstar och hårborstar, och det är därför extra viktigt att du rengör dem med jämna mellanrum.

Annons

Läs: 10 grymma tips för dig med tunt hår

I din hårborste samlas det inte enbart hår utan också gott om smuts, fett, döda hudceller, oljor, mjäll, hårprodukter och damm, skriver Veckorevyn. Även om du plockar bort hår från din borste emellanåt så räcker inte det. allt det äckliga sitter ändå kvar och det är det som gör att ditt hår lättare blir fett. Det finns dock ett enkelt sätt för dig att rengöra din hårborste på.

Läs: Här är den senaste hårtrenden (och den är så cool!)

Veckorevyn tipsar om att du kan börja med att plocka bort allt hår med hjälp av en sax och en penna, så att du verkligen kommer åt alla hårstrån. Blanda sedan en tesked schampo med en tesked bakpulver i en kopp tills det har löst sig. Doppa en tandborste i blandningen och använd sedan den för att skrubba din hårborste ren. Skölj borsten i kallt vatten och låt den torka innan du använder den igen.

Voilà!

Läs även:
Fem enkla knep för att få ett snyggt pastellhår i sommar
Tutorials: 7 snygga (och enkla!) frisyrer till midsommar
Tre vanliga (och oväntade!) missar som förstör ditt hår

Foto: IBL

Annons
Annons


AnnonsLaddar