Annons

Annons

Sex vanliga misstag du gör med ditt torrschampo

torrschampo


Torrschampo är världens bästa lösning när det kommer till smutsigt hår i samband med för lite tid. Men använder du det på rätt sätt?

1. Du sprayar det enbart på rötterna
Visst, det är i rötterna det mest oljiga sitter så det är inte så konstigt att fokus ligger på att spraya schampot där. Men för att maxa användningen av ditt torrschampo och utnyttja att det faktiskt kan ge snygg volym till ditt hår – spraya uppe på håret också!

Annons

Få koll du med: Vårens stora skönhetstrender 2016

2. Du borstar inte igenom håret
För att inte torrschampot ska sätta sig på en och samma plats så ska du definitivt borsta igenom håret med en tät borste. Det här gör att den grå nyansen inte blir lika tydlig och det jämnar ut resultatet.

Gilla FRIDA på Facebook

3. Du har för bråttom
Okej, torrschampo ska vara en snabb lösning. Men när du har sprayat håret, låt det vara i några minuter. Då suger det upp oljan som bäst och du får ett riktigt schysst resultat!

4. Du lyfter inte upp håret
Du får volym genom att spraya uppe på huvudet, ja. Men för att boosta volymen (och resultatet!) så ska du lyfta upp några hårslingor och spraya under också.

Tutorial: Crown braid är den trendigaste frisyren i vår

5. Du använder torrschampo endast på håret
Men var ska man annars använda det, kanske du tänker. Så här är det: om du sprayar schampot på dina hårnålar så får de så mycket bättre fäste och stannar där de ska HELA DAGEN!

6. Du struntar i din lugg
Om ditt hår börjar bli smutsigt är det i luggen det märks först. Ändå glömmer många bort att applicera torrschampo just där.

Läs också:
Så har Demi Lovatos frisyr sett ut genom tiderna
13 frisyrer Harry Styles har haft (som vi aldrig glömmer!)
Tutorial: Så gör du fyra snygga flätor på nolltid

Foto: Tumblr

Annons
Annons


AnnonsLaddar