Tips på bra extrajobb

Nio extrajobb som passar perfekt för dig som är tonåring

Lite extrapengar som du själv har tjänat in är aldrig fel. Det är faktiskt inte så svårt att fixa! Här är nio saker som du snabbt kan tjäna pengar på.

Jobba i närbutiken

Gå till din lokala matbutik och fråga om de behöver lite extrahjälp på helgerna. Du kan packa varor, städa eller fronta (ställa fram varorna snyggt i hyllorna).

Dela ut reklamblad

Att dela ut reklamblad är inte känt för att ge en fet lön, men det är ett bra första jobb. Dessutom ger det en bra signal på ditt framtida CV att du är en driven person. Det finns olika sajter att ansöka om att bli reklamutdelare. Svensk Direktreklam är en av de mer kända. Där behöver du vara minst 13 år med förälders godkännande.

Starta UF-företag i skolan

Passa på att testa livet som egen företagare redan under gymnasiet. På många program får du chansen att starta UF-företag (Ung Företagsamhet) under skoltid. Kanske går det så bra att ni sedan kan starta ett riktigt företag efter studenten? Här kan du läsa mer om hur du gör för att tjäna pengar på ditt UF-företag.

Starta eget företag

Om du är över 18 år kan du starta ett eget företag och dra in dina egna pengar. Köp in produkter och sälj dyrare i en webbshop eller hitta på en alldeles egen affärsidé. På Verksamt.se och på Skatteverket.se kan du lära dig allt om hur du steg för steg startar ditt egna företag. Det är enklare än vad man kan tro!

Bli influencer

Idag kan ingen ha missat att influencers kan tjäna sjuka summor pengar. Men kom ihåg att det ligger massor av arbete och tid bakom framgångarna! Om du verkligen vill satsa på din Instagram, YouTube-kanal eller liknande så är ett tips att bli medlem på Influencersofsweden.se.

Bli grym på Musical.ly

Konkurrensen är stenhård. Men vem har sagt att inte du kan lyckas? Här berättar nordens största Musical.ly-stjärna Amanda Edmundsson hur du gör för att tjäna pengar på Musical.ly.

Bli statist

Det finns nästan alltid filmbolag och svenska serier som behöver statister till sina produktioner. Som statist är du en av de människor som syns i bakgrunden i filmer och serier. På exempelvis statist.se kan du bli medlem och söka olika roller. Vissa av statisterna blir upptäckta på plats och får större roller och mer betalt.

Hjälp äldre

Många äldre drar sig från att söka hjälp som till exempel hemtjänst då det både är dyrt och komplicerat att söka. Gör alla en tjänst och spring ärenden till äldre. Behöver de handla mat, lämna ett brev på posten eller lära sig mobilen eller datorn? Det fixar du!

Ge din blogg en skjuts

Förutsatt att du redan har en blogg med många läsare (då du får betalt per unik besökare bland annat) så kan du lägga in annonser på din blogg och tjäna pengar. Det gör du till exempel lätt via Google AdSense. Här kan du lära dig hur du går till väga steg för steg.

Läs mer!
10 sätt att tjäna pengar om du inte har ett sommarjobb
Så mycket pengar kan du tjäna på sociala medier
Så får du pengarna att räcka längre

Foto: IBL