Annons

Annons

10 sätt att tjäna pengar om du inte har ett sommarjobbHar du inte fått ett sommarjobb och vill tjäna en slant? FRIDA ger dig tio tips för hur du kan tjäna pengar i sommar.

Deppa inte för att du inte har ett sommarjobb, det finns andra sätt att tjäna pengar på. Här är tio tips:

1. Gå ut med någons hund
Känner du någon som behöver hjälp med att rasta hunden? Under sommaren har du massa tid på dagarna, när hundägarna kanske är på jobbet. Fråga om du får sätta upp en lapp i din mataffär, eller hör dig för med grannar, vänner och familj om någon med hund behöver lite avlastning.

Annons
Du får både komma ut, gulla med en härlig hund och tjäna lite extrapengar

Du får både komma ut, gulla med en härlig hund och tjäna lite extrapengar

2. Passa barn
Perfekt sätt att få in en slant på, och jobbet förutsätter såklart att du tycker om barn. Fråga grannar, vänner och familj om det är någon som behöver hjälp med barnpassning i sommar.

Läs också guiden: Så blir du känd på Youtube

3. Rensa garderoben
Det är inte helt ovanligt att man har en massa plagg som man inte använder. Rensa ut och sälj. Kolla vilka Second hand-butiker som tar emot plagg mot en slant. Värt att tänka på är att de helst tar emot märkesplagg. Prova också att sälja dem på Blocket.

4. Starta en blogg…
…om du inte redan har en, och tillåt företag att annonsera där. Exempelvis genom Google Adsense. Du kan tjäna pengar både genom sidvisningar och klick på annonserna. Blogga om det du är riktigt grym på, och låt andra veta att bloggen finns. Sprid den i dina sociala medier och be andra göra detsamma, så alla kan se hur grym din blogg är.

5. Signa upp dig som statist
Vill du få en inblick i hur filmbranschen ser ut? Signa upp dig som statist, på förslagsvis Statist.se och spendera din sommar på filminspelningar. Det finns alltid filmbolag som behöver statister i olika åldrar, och du kan faktiskt tjäna en slant per tillfälle. Kolla upp vilka som ger ersättning.

6. Anordna en loppis
Rensa i ditt rum efter saker du vill bli av med. Och fråga dina föräldrar om de har något de vill bli av med. Anordna en loppis med dina vänner eller kolla upp ställen som ni får sälja på.

Sälj saker som du inte behöver på en loppis!

Sälj saker som du inte behöver på en loppis!

7. Klipp någons gräsmatta
Perfekt sätt att både få lite eventuell solbränna, och samtidigt tjäna pengar! Kolla med familj och vänner om någon du känner behöver hjälp med lite gräsklippning i sommar.

8. Hjälp bortresta grannar
Det är många som reser bort i sommar. Och oavsett om de bor i lägenhet eller i hus behöver de ofta hjälp med att vattna blommor eller ta in post. Kolla om du kan vara till hjälp och därmed tjäna en slant.

Sälj dina bakverk!

Sälj dina bakverk!

9. Baka och sälj
Gör du exempelvis helt amazing cupcakes? Kanske kan du tjäna pengar på dem? Baka något gott och lägg bakverken i kreativa påsar eller förpackningar.

Recept: Smarriga chokladbollar med jordgubbar

10. Spring ärenden
Känner du någon som är äldre som kanske behöver hjälp med att handla? Hör dig för med alla du känner om någon behöver hjälp med något.

Läs också:
Så startar du en egen podcast (experterna tipsar!)
18 saker du bara måste göra innan du fyller 18 år
13 GRATIS saker du och din BFF måste göra i sommar

Foto: IBL

Annons
Annons


AnnonsLaddar