Det här kan du göra på påsklovet

16 saker du kan göra under påsklovet

Har du påsklov men inget att göra? Ingen fara, här är 16 saker du kan göra under ditt påsklov.

1. Äggjakt

Anordna en äggjakt för dig och dina kompisar. Det är sjukt roligt och du får äta massa godis på köpet!

2. Måla

Prova på att måla lite tavlor under påsklovet. Fina färger och mönster som passar perfekt in på ditt rum. Skapa ett unikt konstverk själv, eller tillsammans med kompisar.

Måla

3. Photoshoot med en kompis

Behöver du en ny profilbild? Passa på att gå ut i fina vårvädret och fota. Ta med en kompis och ta lite fina bilder.

Solrosor

4. Rensa garderoben

Det är tiden på året där vi byter ut vinterkläderna i garderoben mot vår- och sommarkläder. Så ta tillfället i akt och rensa din garderob under påsklovet. Gå igenom andra skåp och lådor i ditt rum, det kan kännas tråkigt, med det kommer kännas bra efteråt.

5. Kolla på filmer och serier

Slappna av och ta det lugnt med en bra serie eller film. Ta chansen och börja kolla på en ny serie som du aldrig sett förut! HBO har precis släppt sista säsongen av Game of Thrones och Netflix lanserade nyligen sin första svenska serie Störst av allt.

6. Ha en picknick

Passa på att ha en picknick med några kompisar om det är bra väder. Ta med en mysig filt, varm choklad, hemmagjorda mackor och lite jordgubbar – så kan ni hänga ute hela dagen!

7. Gör Fridas quiz

Är det dåligt väder? Då kan du kolla in Frida.se och göra våra roliga quiz. Vilken kyss-typ är du? eller Vad kan du om tv-serien Vänner? Gör våra tester här!

Quiz: Vad kan du om Vänner

8. Lär dig något kul på Youtube

Bli expert på något nytt! På Youtube kan du lära dig alltifrån hur man redigerar videoklipp till att locka håret på sig själv. På FRIDAs youtubekanal kan du få tips på Instagram-hacks, hur du blir en selfiequeen genom en ett hemmagjort fotostativ eller hur du gör egen godisglass!

9. Bada i badhus

Det kanske är lite för kallt att bada i sjön på påsklovet. Ta en trip till ditt lokala badhus istället!

10. Läs en bok

Varför inte ta chansen att läsa en bok under påsklovet? Det är avslappnande och passar perfekt att göra till det fina vårvädret. En romantisk historia, eller kanske ett mystiskt mysterium? Det finns flera tusen olika böcker att välja mellan.

11. Lyssna på en podd

Är du ensam hemma på dagen och lider av tystnaden, leta på en rolig podd som du kan lyssna på. Det kan vara allt från komedi, till kärlek, viktiga frågor och mysterier. Lyssna medan du lagar mat, går på en promenad eller kanske tar ett bad.

12. Baka

Cupcakes

Att baka är perfekt för att fördröja tiden, det är mysigt och det resulterar i något gott som du kan äta själv eller kanske bjuda kompisarna på. Här hittar du recept på supergoda veganska cupcakes!

13. Sleepover med en kompis

Samla några av dina vänner och laga en god middag tillsammans! Sen kan ni kolla på en mysig film eller serie, spela spel eller bara hänga hela natten!

14. Ta en långpromenad

Gå ut på en promenad, lyssna på musik eller kanske en podd. Njut av det fina vårvädret! Här hittar du tips på bra poddar.

Läs mer:

Har du tråkigt? – här är 31 saker du kan göra!

Sex enkla sätt att förnya ditt rum

Nio tv-serier du inte får missa på Netflix

Av: Vilde Merkesdal

Foto: IBL, Brooke Lark, Tim Arterbury, Court Prather/Unsplash