Annons

Annons

Recept: Supergoda veganska strösselcupcakes



Sugen på saftiga, veganska och superenkla cupcakes? Då kommer här receptet för dig!

Du behöver (ca 10 stora cupcakes):
3 dl växtmjölk (havremjölk eller sojamjölk)
1 matsked citronsaft
100 gram mjölkfritt, rumstempererat margarin
2,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2,5 dl mjöl
1 ½ tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1,5 dl strössel

Annons

Till glasyren:
50 gram mjölfritt, rumstemeraterat margarin
5 dl florsocker
Hallon för rosa färg

Gör såhär:
1. Blanda växtmjölken med citron och låt stå 10 minuter.
2. Sätt på ungen på 200 grader.
3. Blanda ihop smör, socker och vaniljsocker och vispa tills det blir fluffigt.
4. Blanda mjöl, bakpulver och bikarbonat och rör ner det med smöret och sockret.
5. Häll sedan över lite av växtmjölken i taget och vispa under tiden tills det inte finns några klumpar kvar.
6. Lägg till strössel sist av allt.
7. Häll över i muffinsformar.
8. Ställ in i ugnen i ungefär 20-24 minuter eller tills de har en lätt, fin gyllenbrun yta. Du vet att de är färdiga när du kan sticka ner en tandpetare och den är helt fri från smet och torr!
9. Låt svalna och förbered glasyren.
10. Vispa det mjölkfria margarinet och häll sedan i vaniljsocker och tillsätt försiktigt ner florsockret. Känns den för tjock, blanda ner lite växtmjölk tills den får rätt konsistens. Vill du ha rosa glasyr, blanda ner ett par hallon.
11. När dina cupcakes har svalnat, bred på glasyren och toppa med ännu mer strössel!

Orginalreceptet kommer från bloggen Minimalistbaker.
Foto: Anna-Sara Nilsson El Kady

Fler recept:
Recept: Kladdkakecookies med nutella och godis
Recept: Chokladvåfflor med grädde och bär
Så gör du din egen marängswiss-smoothie

Annons
Annons


Annons



Laddar