Victoria's secret-modellen Kelly Gale: "Jag blev slagen på rasterna"

Victoria's secret-modellen Kelly Gale: "Jag blev slagen på rasterna"

Hon mobbades för sitt utseende, passade aldrig in och ansågs vara annorlunda. Nu tar svenska Kelly Gale, 21 år, revansch som supermodell för Victoria’s secret.

När du ser Kelly GaleVictoria’s secrets modevisning, tillsammans med tjejer som i mångas ögon räknas som världens vackraste, är det lätt att tro att hon var populärast i skolan. Men uppväxten i Göteborg var allt annat än glamourös.

– Jag är uppväxt i Göteborg, men jag har bott fyra år i Ghana och ett år i Australien. Min pappa jobbade utomlands under delar av min uppväxt, så jag och min familj flyttade med honom, säger Kelly Gale till FRIDA.

I skolan var Kelly väldigt ambitiös och fokuserade på höga betyg. Med kompisarna gick det inte lika bra.

– Socialt var jag aldrig särskilt populär, i alla fall inte på låg- och mellanstadiet. De tyckte att jag såg annorlunda ut. Jag smälte helt enkelt inte in i mängden och folk märkte det.

Glåporden fick aldrig något slut och i stället förvärrades Kellys utsatthet i skolan.

– När mina vänner inte stöttade mig när andra elever på skolan var elaka och taskiga kände jag en enorm ensamhet. Det där var inga riktiga kompisar.

Kellys situation gick så pass långt att hon kunde bli slagen på rasterna, och lärarna gjorde inte någonting åt saken, trots att de såg vad som pågick. Ibland kunde flera tjejer ställa sig i en ring runt henne, medan de lät någon av dem gå fram och slå henne.

– De äldre killarna brukade hetsa tjejerna att slå mig, sedan filmade de allting med sina mobiler. Jag trodde det var fel på mig, säger hon.

Kelly Gale mobbades i skolan. Idag är hon en världskänd modell.

Kelly Gale mobbades i skolan. Idag är hon en världskänd modell.

Till slut fick Kelly nog av att bli utsatt för mobbning varje dag. Då köpte hon mat och låste in sig på sitt rum. Utanför hade hon lämnat en lapp till sina föräldrar där hon krävde att få byta skola direkt.

– De flesta skolor hade långa väntelistor men jag tjatade på min mamma och hon såg till så att jag kom in på en ny skola. Det var en av de bästa sakerna som hänt mig för jag fick nya kompisar som respekterade mig för den jag är.

Trots den hemska skoltiden har mobbningen gjort henne till en starkare person.

– Nu krävs det mycket för att bryta ner mig, nu har jag mer skinn på näsan. Jag vet att det finns många unga tjejer därute som går igenom samma sak som jag gjorde. Det är tufft, säger Kelly.

Kelly Gale går i år sin tredje visning för Victoria's secret.

Kelly Gale går i år sin tredje visning för Victoria’s secret.

Numera bor Kelly i New York och har bland annat jobbat som modell för Chanel och Prada. I år är hon en del av Victoria’s secret fashion show för tredje gången.

– Det är verkligen speciellt att gå de visningarna, det är så roligt. Stämningen innan du går ut är maxad och alla är så glada.

Trots framgången glömmer hon inte mobbningen och de som var elaka mot henne då vill vara vän med henne nu.

– De gillar mina bilder på Instagram och säger till folk att de är mina bästa vänner. De addar mig på Facebook också, fast jag accepterar inte deras förfrågningar.

Läs också:
Se bilderna från Victoria’s secret änglarnas resa till Paris
Så retuscherade är Victoria’s secret-modellerna
Victoria’s secret-änglarna: ”Älska dina små bröst”

Av: Malin Engelbrektsson

Foto: IBL, Privat