Annons

Annons

Så retuscherade är Victoria’s Secret-modellerna

Victoria's Secrets modeller är väldigt retuscherade.Trodde du att modellerna för Victoria's Secret ser likadana ut i verkligheten som de gör på bilder? Då är det dags för dig att tänka om!

Att typ alla bilder som du ser i reklamkampanjer eller i tidningar är retuscherade är nog ingen nyhet för dig. De flesta bilder i dag redigeras på något sätt för att bli så ”fina” som möjligt.

Refinery29 intervjuade en kvinna som jobbar med att retuschera bilder på Victoria’s Secret-modeller. Hon avslöjade alla steg som de går igenom för att skapa den perfekta bilden – och visst är några punkter hela sjuka?

Annons

1. Brösten görs större och rundare
”Vi får ofta direktiv om att göra brösten rundare, högre upp, perfekt symmetriska och, såklart, större. Modellerna har ofta A-kupa”.

2. Bh används under bikinin
Det är svårt att få till en snygg klyfta med bara en baddräkt eller en bikini. Detta problem löser dem genom att modellerna har på sig en bh under badkläderna när de fotograferas. Självklart syns inte detta när bilderna sedan har retuscherats! ”Vi retuscherar bort bh:n, många av mina kollegor klagar eftersom de till och med använder det under bikini utan axelband”.

3. Modellerna byter kroppsdelar med varandra
Är det här det sjukaste du har läst? Ibland byter alltså modellerna kroppsdelar med varandra i retuscheringen för att få till en så perfekt bild som möjligt. Om en modells ben ser konstigt ut så klipper de helt enkelt in en annan modells ben. Crazy!

vs modell retuscherad

Alla skavanker försvinner i Photoshop.

4. Kroppshåret tas bort
Om modellerna inte orkar raka sig inför en fotografering så är det inte hela världen – allt hår retuscheras nämligen bort i redigeringen. ”De kommer till fotosessionen och poserar med armarna upp i en klassisk strandpose och har håriga armhålor, och stubb vid bikinilinjen – precis som alla andra”.

5. Modellerna retuscheras inte smalare
Det är lätt att tro att modeller alltid retuscheras till att bli smalare, men enligt experten så är det snarare tvärtom. Oftast är modellerna alldeles för smala i sig själva, vilket gör att de oftast får bli lite större i retuscheringen för att få snyggare kurvor.

6. Badkläderna fylls upp
För att rätt kurvor ska synas på bilderna så brukar baddräkten eller bikinin fyllas med olika inlägg innan modellen tar på sig den. ”Om du håller upp baddräkten helt själv, så känner du hur tung den är för att de syr in så mycket skit i den”.

Läs även:
Ashley Benson slår tillbaka mot kroppsidealen: ”Jag får höra att jag är för fet!”
Här slår tjejerna tillbaka mot vikthets och skönhetsideal
11 peppande citat av kändisar som boostar ditt självförtroende

Foto: IBL

Annons
Annons


AnnonsLaddar