Kenza-Zouiten-sexuella-overgrepp

Nu öppnar Kenza upp och berättar om sexuella övergrepp

Nu berättar Kenza Zouiten om sexuella övergrepp som hon utsatts för. Hon berättar också att även om hon sagt emot så har inget hänt.

I ett inlägg på sin blogg berättar nu Kenza Zouiten om sexuella övergrepp hon blivit utsatt för. Hon skriver om hur arg hon är över att hon, 25 år gammal, inte känner att hon äger sin egen kropp.

Läs mer: Här är låten med årets viktigaste budskap

Kenza tar upp tre olika situationer hon varit med om. Hon berättar om hur en man tog på henne i en bar i Barcelona, och när hon sa till personalen så trodde de henne inte. Hon berättar om en liknande situation där hon och några vänner är på en bar och några män tar dem på rumpan. När Kenza och hennes vänner säger ifrån, så får de bara höra att de borde ta det som en komplimang.

Därefter berättar hon om när hon och hennes pojkvän Aleks Subosic var på Mauritius, och en massör gick för långt och tog på henne väldigt opassande. En massör som fortfarande jobbar kvar idag även fast Kenza anmält händelsen.

”Det här har gett mig sån stor förståelse kring varför folk inte vågar anmäla sexövergrepp”, skriver hon om situationen.

Kenza avslutar inlägget med att säga att det är jobbigt att gång på gång behöva ta den här fighten, men att aldrig vinna.

”Det hade varit så skönt att bara veta att min kropp är min kropp och att jag och mina åsikter är lika viktiga som någon annans, men så är det inte och jag kommer fortsätta kämpa så länge det behövs.”

Kenza avslutar med att skriva att hon alltid kommer att tjafsa emot och stå upp för sig själv. Hon kommer att fortsätta prata om det här för sina systerdöttrars och för sina egna framtida barns skull.

Läs mer:
Smarta appen kan skydda dig mot sexuella övergrepp
FRIDA-Sara: En tjej blir våldtagen och det är killarna som känner sig kränkta?
Tjatsex: När sex blir ett tvång

Foto: IBL