Annons

Annons

FRIDA-Sara: En tjej blir våldtagen och det är killarna som känner sig kränkta?En tjej blev våldtagen i publikhavet under Zara Larssons konsert i går. Efter en arg reaktion från artisten får hon stå till svars för att kränka oskyldiga män, och för våldtäkten. FRIDA-Sara är trött på killar som sätter sig själva som offer när en tjej har blivit sexuellt utnyttjad.

I går blev en tjej våldtagen i publikhavet under Zara Larssons spelning på Bråvallafestivalen. En våldtäkt som inte är unik, utan förekommer allt för ofta på festivaler, konserter och andra evenemang. Bara timmar senare handlar debatten på sociala medier inte längre om våldtäkten, och tjejen som blev utsatt. Nej, fokus ligger på att alla män inte är våldtäktsmän. Att Zara Larssons uttalande på Twitter kränker killar och drar alla killar över en kam. De är kränkta för att hon skriver ”Fy fan för dig som helt skamlöst våldtar en tjej i publikhavet” och ”Fy fan för er killar som får tjejer att känna sig osäkra när de går på festival. Jag hatar killar. Hatar hatar hatar”.

Annons

Hur kommer det sig att efter att en tjejs liv blir förstört, när hon kränks och förnedras under en stund som bara ska ge glädje, kan förminskas så mycket? Hur kommer det sig att det i slutändan av denna ständiga diskussion alltid handlar om kränkta killar? Jag är så sjukt irriterad på killar som sätter på sig offerkoftan i en diskussion som inte handlar om dem. Om du aldrig har våldtagit någon så handlar diskussionen uppenbarligen inte om dig. Men du känner dig kränkt, så du gör diskussionen till någonting om dig själv och därmed flyttar du offerrollen från tjejen, som mot sin vilja har blivit utsatt för ett sexuellt övergrepp, till dig. Du borde skämmas!

För varje utsatt tjej ska vi alltså börja dela ut medaljer till de killar som håller sina snoppar i styr?

Är du inte en våldtäktsman? Grattis. Vill du ha en guldmedalj? För varje utsatt tjej ska vi alltså börja dela ut medaljer till de killar som håller sina snoppar i styr? Det är en skev värld vi lever i och jag blir så förbannad på att den här utsatta tjejen inte får vara ett offer i ett sexuellt övergrepp, utan en bricka i ett sjukt spel om vem som har blivit mest kränkt.

Skulden efter den här våldtäkten läggs inte heller våldtäktsmannen, enligt vissa av Zaras kommentarer på Twitter. Helt plötsligt får hon kommentarer om att hon som artist borde förebygga våldtäkter. Att hennes management, krogar och liknande ska se till att en våldtäkt inte äger rum. Ska vi börja tänka likadant när det gäller mord? Att det inte är mitt fel om jag skulle halshugga någon, utan ägaren av klubben jag befinner mig på? Låter rimligt (OBS! Ironi).

Läs även:
Krönika: Bra betyg gör dig inte till en bättre människa
Krönika: Det är 2016 och vi måste fortfarande komma ut
Naja lanserar underkläder i flera nyanser

Annons
Annons


TAGGAR
1 kommentar | TranslateAnnonsLaddar