Isac Elliot: ”Så ser min drömdejt ut”

Isac Elliot: ”Så ser min drömdejt ut”

De senaste två åren har Isac Elliot jobbat med att göra ny musik och nu är han äntligen tillbaka. För FRIDA berättar han om sitt nya sound, att växa upp i rampljuset och hur hans drömdejt ser ut.

Trots att han inte är äldre än 16 år har Isac Elliot redan hunnit släppa två album och flera singlar. Nu har han släppt sin nya låt She som är en del av den nya Isac Elliot.

– Jag har varit med och skrivit låten. Den är lite mer klubbig än mina tidigare låtar. Den är lite mer vuxen, även fast jag själv inte är så mycket mer vuxen. Det som kommer nu kommer att vara i samma stil. Det är mitt nya sound.

De senaste två åren har det varit tyst kring Isac vilket inte bara berott på att han jobbat med ny musik utan även på grund av något som många tonåringar är med om.

– Jag gick igenom målbrottet. Vilket alla unga killar går igenom förr eller senare. Det var ganska tungt och jag hittade inte riktigt mitt sound. Så vi tog det lite lugnare det ena året och väntade tills det gick över.

När han var 12 år gammal slog han igenom som artist. Även om Isac haft en annan uppväxt än vad andra har så ångrar han det inte.

– Det har varit ganska speciellt. Jag har vuxit upp på ett lite annat sätt än mina kompisar. Men det har varit superroligt. Det finns tunga dagar när man känner mycket press men jag skulle ändå inte byta bort det.

Samtidigt som Isac jobbar med musiken så går han också första året på gymnasiet. Något som inte alltid är så lätt att balansera.

– Jag går på musiklinje så de låter mig vara borta för musikens skull, men såklart är det ibland lite tungt och så. Men jag får ganska mycket hjälp av pappa också.

Isac har en trogen fanskara och även om han inte gjort så många gig eller släppt ny musik på ett tag så har hans fans funnits där. Något som han är väldigt tacksam för.

– Utan fansen hade jag inte kunnat göra något av det här. Om jag inte hade fans, hade jag inte kunnat göra musik. När det var lite jobbigt förra året och jag inte fick åka omkring och göra shower så fanns de ändå där och stöttade.

Det har ryktats om att Isac dejtar någon men enligt honom själv är han singel. Han vet däremot exakt vad han skulle vilja göra om han fick välja en perfekt dejt.

– Vi skulle göra något lugnt så man kan sitta ner och prata, så man får veta hur personen är. Jag brukar tycka om att gå ut och äta och sen gå på bio. För bio är också bra om det blir awkward, för då behöver man inte prata mer.

Läs också:
Se Isac Elliots kamp mot FRIDA-Sara
Isac Elliot: ”Jag ville bli balettdansare”
Isac Elliot om att vara känd i USA

Följ FRIDA på Facebook, Youtube, Twitter, Instagram och Snapchat för att inte missa något.

Foto: Sony music