Annons

Annons

Isac Elliot om den nya EP:n – och att vara känd i USAI dag släpper Isac Elliot sin nya EP "a little more". FRIDA ringde upp honom för att prata lite om den, vad som händer i sommar och hur det är att vara känd USA.

I dag kommer din nya EP ”a little more” ut. Berätta om EP:n!
– Det är superroligt för det har tagit två år för mig att release:a någonting. För Justin Bieber tog det ju i och för sig tre år, men två år är ju ändå jättemycket. Vi har gjort mycket musik, och ville först göra ett album. Men vi börjar med att släppa en EP nu, sedan kommer ett album till hösten.

Annons

Vad händer i sommar?
– Det är mycket nu, speciellt när EP:n kommer. Det är mycket konserter, men jag har också haft tid för semester. Jag har både fått vara i sommarstugan och umgåtts med kompisar. På veckorna blir det landet och vänner, och fram mot veckoslutet blir det spelningar. Det har varit mycket arbete i studion det senaste, och nästa sommar när albumet har släppts kommer det också bli fullt upp.

Du är ju stor i USA. Hur är det att åka så mycket mellan Finland och USA?
– Det är good things going on för mig där. Men det är långa flygresor. Jag är lite flygrädd. En gång när jag flög till Norge så skakade planet så otroligt mycket. Och när vi landade sa flygvärdinnan: ”Nu hade ni tur att ni hade erfarna piloter”. Efter det har jag varit sjukt flygrädd.

Tror du att du kommer vänja dig vid att flyga?
– Jag var ju inte flygrädd förr. Det är värst när man lyfter och när man landar. När man är i luften är det lugnt.

I dag släpper Isac Elliot sin nya EP.

I dag släpper Isac Elliot sin nya EP.

Vad skulle du säga är den största skillnaden mellan Skandinavien och USA?
– Allt är mycket större i USA. I Skandinavien bor det ca 25 miljoner, där är det 25 miljoner i en stad liksom. Man känner sig så liten, haha! Det är lugnare här hemma, men jag gillar verkligen båda.

Du har ju varit med i morgonprogrammet ”The Today Show” – hur var det?
– Det var speciellt. Vi gjorde soundcheck kl fyra på morgonen och gick upp kl tre. Jag var supertrött och supernervös, så nervös att jag knappt kände mina armar. Men andra tyckte inte att det syntes att jag var nervös. Det är sån skillnad mellan nyhets-tv I Sverige och i USA. Hemma har man tid att prata, men det är betydligt högre tempo i USA.

Vilka kända personer har du träffat i USA?
– Supermånga! De trevligaste och hyggligaste jag någonsin träffat var One Direction. Harry Styles var absolut mest hygglig. Han pratade och frågade mig mycket.
Sedan har jag träffat Kylie Jenner. Hon kom till min videoshoot när jag gjorde en låt med hennes kille Tyga. Vi filmade i ett hus och hade omklädningsrum i ett annat hus. En kväll, när jag skulle gå över till omklädningsrummet fick jag syn på en tjej i mörkret. Jag sa hej, och så var det hon.

Läs också:
Så har du aldrig tidigare sett Isac Elliot
Isac Elliot överraskar fansen med ny musikvideo
Se the Fooo Conspiracys nya musikvideo med Danny Saucedo

Foto: Sony Music, IBL

Annons
Annons


AnnonsLaddar