Isac-Elliot-Intervju

Isac Elliot avslöjar "Snart släpper jag ett album"

Isac Elliot berättar hur han balanserar musiken med att numera gå på gymnasiet, hur det gick till när hans Justin Bieber-biljett blev stulen OCH att ett nytt album kommer snart!!

Aktuell med låten ”Beast” fortsätter vår finska favorit Isac Elliot att bredda sin fanskara. Låten handlar om kärlek, men på ett annorlunda vis:

– Beast handlar om att jag sjunger till nästa kille. Jag har varit tillsammans med en tjej som har varit en ”Beast”, liksom farlig. Så jag varnar då, vem det nu sen är, min kompis eller någon annan kille att ”she’s a beast”. Många låtar handlar om att sjunga direkt till henne eller om henne men jag sjunger till nästa pojkvän, berättar Isac.

Har du träffat någon som har visat sig vara en ”Beast”?

– Nej, det är ingen sann historia. Jag är bara 15, så jag har levt en väldigt kort stund. Det kanske kommer.

När känner du dig själv som en ”Beast”?

– När jag är hungrig. Då kan jag vara elak mot världens snällaste. Jag ska bara ha mat. Det är farliga tider.

Det känns som att du är jättemycket i Hollywood, USA och att det händer stora grejer där.

– Ja, mina fans håller ju hela tiden på och klagar på att det inte kommer någon ny musik. Vi har släppt vissa låtar som har släppts lite för att ha någonting att ge till fansen. Men den stora pushen som vi håller på med och har jobbat med under två år kommer snart. Först en singel och sedan kommer det också ett album. Det är därför vi är mycket i USA och jobbar. Det finns många skivbolag som är intresserade där. Men det är skoj. Där är det varmt och skönt.

Läs mer: Isac Elliot om den nya EP:n – och att vara känd i USA

Vad händer annars? Utöver musiken.

– Musiken tar upp ganska mycket tid. Men nu händer det massor med annat. Jag började just på gymnasiet. I ettan. Det är lite sådant som trasslar till det. Jag går musiklinjen, så jag får faktiskt på grund av musiken ta ledigt ibland. Men jag har en skol-app där jag hela tiden får upp att jag fått frånvaro från lärare. Vissa äldre lärare tycker inte att det är så gött att jag åker omkring och reser. Men de unga, speciellt de som håller på med musiken, förstår.

Men du känner att du vill gå klart gymnasiet?

– Yes. Det måste man göra. Jag är superlat när det kommer till sådant jag inte är intresserad av. Men jag försöker klara det.

Nu när du och dina fans har blivit lite äldre; får du fler skamliga förslag från dem?

– Alltså, nu när ”Beast” har släppts som innehåller en dj-akt och på det sättet är lite mer grown-up, har det gjort att jag fått lite äldre fans också. Ibland kan det vara typ 18, 17-åriga pojkar som springer upp till en och försöker göra något roligt. Jag var på Justin Biebers konsert. Pappa körde mig utanför VIP-ingången. Där är det mycket tjejer och så, och sen skulle jag gå in dit och de hade fixat en loge och allting till mig, det var superlyxigt. Sedan kom det, bakom ett hörn, ett stort gäng med folk. Jag var på jättegott humör, jag skulle se Justin Bieber och jag stod och tog bild med alla, och jag var jättetrevlig mot killarna som var där också. Gjorde high-five och sådär. Rätt vad det var så tar en av dem min biljett och springer iväg med den. Jag visste inte vad jag skulle göra. Några av mina fans började springa efter. Det var riktig kaos. Men sedan gick jag in och förklarade situationen, så jag kom ändå in, men lite skrämd blev jag. Så kan det gå när de blir lite äldre och starkare.

Man pratar ju mycket om att man förändras över åren. Men kan du komma på någonting som inte har förändrats sedan du började som artist?

– Jag tycker fortfarande att det är lika roligt att göra shower och musik, träffa fans och sådär. Det har faktiskt inte ändrats. Jag tycker fortfarande att det är lika fint och roligt. Samma humor som alltid. Det är nog mer bara fysiskt, jag har vuxit och sådär, annars är jag nog samma fjant som förr.

Läs mer:
Isac Elliot: ”Jag ville bli balettdansare”
Isac Elliot berättar exklusivt för FRIDA om hans hemliga flickvän
Isac Elliot: ”Jag blir lätt förälskad”

Av: Ebba Rösler

Foto: Sony Music