Pretty Little Liars

11 spoilers inför de sista avsnitten av Pretty Little Liars

Vill du inte vänta till april nästa år för att få reda på vad som kommer att hända i Pretty Little Liars sista säsong någonsin? I. Marlene King delar med sig av elva spoilers!

Sitter du fortfarande med hjärtat i halsgropen efter sommarfinalen av Pretty Little Liars? Du är långt ifrån ensam! Eftersom säsong 7B inte har premiär förrän i april 2017 kan dessa elva spoilers, som seriens skapare I. Marlene King har avslöjat, säkert vara intressanta för dig.

1. Det kommer inte att vara något tidshopp

Premiäravsnittet av säsong 7B kommer att börja direkt där sommarfinalen av säsong 7A slutade. Alison kommer alltså inte att vara mer gravid än vad hon var nu.

2. Alisons graviditet blir en viktig grej

I seriens tio sista avsnitt får Alisons graviditet väldigt mycket utrymme. Det blir en sak som driver tjejerna framåt, särskilt Emily. Det kommer även att bli mycket drama för Emily vad gäller relationerna med Alison och Paige. Enligt I. Marlene King är Paige inte borta från serien, trots att hon cyklade iväg från Emily i sommarfinalen.

ali gravid

3. Är det något konstigt med graviditeten?

”Ingenting är normalt i Pretty Little Liars”, säger King. Hon vill dock inte avslöja något om Emilys stulna ägg, men kan det vara så att det är Emilys barn som Ali är gravid med? Och vem är i så fall pappan…?

4. Alisons scen i klassrummet får en förklaring

Minns ni hur säsong 7 började? Vi fick se Alison stå och skriva på tavlan i sitt klassrum när tjejerna rusade in och skrek ”He’s coming!”. Den här scenen, som ska visa framtiden, kommer vi att återkomma till under de sista tio avsnitten.

5. Jenna är inte den enda som arbetar för A.D.

I sommarfinalen avslöjades det att inte ens Jenna visste vem A.D. är, men King lovar att det är betydligt mer komplicerat än så. Jenna vet att A.D. existerar och hon arbetar anonymt för hen på ett sätt som flera andra personer i Rosewood gör.

mona jenna

6. Spencer går igenom mycket känslor i 7B

Att Mary är Spencers mamma var ett stort avslöjande i sommarfinalen, inte bara för Spencer utan även för de andra tjejerna och tittarna. Det kommer att få en stor betydelse i de sista tio avsnitten när vi får följa med på Spencers känslosamma resa kring det. Hela familjen Hastings kommer att vara viktig, liksom vem Charlottes biologiska pappa är.

”Vi kommer definitivt ge er svar på båda dessa saker. Du kommer att få se vem Charlottes pappa är och du kommer att få reda på hur Spencer passar in i familjen. Det här avslöjandet finns till viss del med i böckerna, eftersom Spencer även i dem är adopterad”, säger I. Marlene King.

Vi antar att det här betyder att Spencer kommer att överleva?!

7. Wren kommer att vara med i flera avsnitt
Wren kommer att vara med i flera avsnitt av säsong 7B. Julian Morris, som han egentligen heter, är i verkligheten nära vän med Ian Harding som spelar Ezra. Ett av hans önskemål var att de två ska få göra en scen tillsammans, så i den första scenen när Wren kommer tillbaka till Rosewood kommer han att träffa Ezra. Spännande!

8. Det blir mer än ett bröllop

Det blir mer än ett bröllop, och kanske till och med fler än två. De sista tio avsnitten av Pretty Little Liars kommer att vara de mest känslosamma i seriens historia. Vilka par hoppas du på?!

pretty little liars brollop

9. Tobys bilolycka är en olyckshändelse

Trodde du kanske att A.D. hade något med Tobys och Yvonnes bilolycka att göra? Fel! Så här säger King om det hela:

”Bilolyckan var bara en metafor för att visa att ingen lämnar Rosewood, särskilt inte om du tillhör den gruppen vi följer i serien. Jag vill inte avslöja vad som kommer att hända med dem, men alla fans vet att jag älskar Tobys karaktär, så ni får helt enkelt dra era egna slutsatser utifrån det. Det skulle dock vara extremt svårt för mig att ringa upp Keegan Allen (som spelar Toby) och berätta att hans karaktär ska dö”.

10. De är öppna för att göra en film

Enligt I. Marlene King är hela teamet väldigt positiva till att hitta ett sätt att hålla karaktärerna vid liv, även efter seriefinalen. En film skulle kunna vara ett sådant sätt! Dock kommer finalen av Pretty Little Liars att vara ett två timmar långt avsnitt, och det är ju faktiskt som en film i sig.

11. Den största frågan har inte dykt upp än

När King får frågan om vilket avslöjande hon ser mest fram emot, bortsett från identiteten på A.D., säger hon:

”Den frågan har inte ens dykt upp än, utan den kommer att komma så fort A.D. är avslöjad… Jag kan inte säga mer än så utan att avslöja för er vem A.D. är”.

De tio sista avsnitten börjar sändas i april nästa år.

Läs även:
21 frågor vi vill ha svar på efter Pretty little liars sommarfinal
12 hetaste scenerna i Pretty little liars
De 13 läskigaste(!) karaktärerna i Pretty Little Liars

Foto: Freeform