Annons

Annons

De 13 läskigaste(!) karaktärerna i Pretty Little LiarsVisst, alla i Rosewood är lite läskiga på sina små sätt, men dessa 13 personer är verkligen de mest läskiga i Pretty Little Liars historia!

1. Andrew Campbell
andrew1
Vid det här laget borde vi hyfsat säkert kunna säga att Andrew inte är A, men det betyder inte att han inte har ett ytterst läskigt beteende… Varför lyssnar han exempelvis av andras telefonsamtal? Varför var han borta de 4 veckorna som tjejerna var instängda i dockhuset? Och var det verkligen bara ett sammanträffande att Mike attackerades av pilar, strax efter att Andrew avslöjat för Aria att han är en duktig scout? Mr Campbell har definitivt lite att förklara…

Annons

2. Toby Cavanaugh
Toby Cavanaugh
Vi älskar Toby, och vi älskar honom extra mycket tillsammans med Spencer! Men. Kommer ni ihåg hur sjukt läskig han var när han kom tillbaka till Rosewood i säsong 1? Låt oss heller inte glömma att han är styvsyster med Jenna, hade en tatuering med datumet för Ali’s försvinnande och att han faktiskt gick med i A-team i säsong 2. Han har även varit duktig på att ljuga, både för Spencer och de andra tjejerna, med ursäkten att allt han gjort har varit för deras skull. Även om han inte är särskilt läskig just nu så kan det förflutna alltid komma tillbaka och jaga oss…

3. Sara Harvey
sara harvey

Bara det faktum att hon har spenderat så lång tid i Charles dockhus är läskigt i sig. Men vad som är märkligt med Sara är att hon har varit med i flera episoder, men vi vet fortfarande inte särskilt mycket om henne som person. Varje gång Emily försöker fråga något går hon iväg, oftast till duschen. Vad flydde Sara egentligen ifrån? Och varför vill Charles ha henne?

4. Mrs. Grundwald
mrs grundwald
Hon var den sista personen som såg Alison i livet den natten hon ”försvann” när hon drog henne ur den grunda graven. Även om Mrs. Grundwald kunde använda sina mediala krafter för att känna att Ali var i trubbel, har dessa krafter inte hjälpt henne att lösa alla andra mysterier i Rosewood. Är inte det konstigt? Kanske är Mrs. Grunwald verkligen ett medium, eller så har hon bara information som hon inte borde ha? Och sist, men inte minst; eftersom hon är från Ravenswood är hon automatiskt extremt läskig!

5. Lucas Gottesman
Lucas Gottesman
Det var väldigt längesedan vi såg Lucas i Rosewood senast, men han lyckades ändå bra med att skrämma oss i de tidigare säsongerna… Från början verkade han vara en söt och lite smånördig kille, fram tills Hanna började ge honom lite uppmärksamhet. Förvandlingen till en läskig stalker gick då väldigt fort! Det läskigaste var när han tog med Hanna på en båttur vid Spencers stuga, där han skrämde Hanna så mycket att hon slog honom medvetslös med en åra. Och låt oss inte glömma bort att han var med i Monas A-team!

6. Mr. DiLaurentis
Mr. DiLaurentis
Om Charles är Jasons och Alisons bror så är det inte helt omöjligt att han har ärvt sin läskiga sida från sin pappa. I de första säsongerna ser vi knappt till Mr DiLaurentis, men sedan Ali kom tillbaka har han gjort flera personer i Rosewood illa till mods. Att han har ett hetsigt temperament har vi fått känna på mer än en gång, och visst verkar det väl som om han döljer ett antal hemligheter? Vi har dessutom fått se att han inte har några problem med att ljuga för sina två barn.

7. Harold Crane
Harold Crane
Han började som en ganska lågmäld karaktär som drev Lost Woods Resort (eh, finns det ens ett läskigare namn på ett hotell än det?!), som råkar vara det ställe där Mona hade alla sina grejer när hon var A. Harold blev ännu läskigare under följande säsong när han helt plötsligt dök upp på Rosewood High som den nya vaktmästaren. Efter att tjejerna snokat runt upptäckte de att han hade flera av A’s saker och att han antecknade i Alisons gamla dagböcker. När han väl får reda på att tjejerna har sett alla hans saker börjar det lägligt nog att brinna, och Harold har inte synts till sedan dess…

8. Darren Wilden
detective wilden

Han var den första polisen som bevisade att det finns ont om goda poliser i Rosewood. Trots att han dejtade Hannas mamma, Ashley, hade han ändå mage att försöka sätta dit Hanna och de andra tjejerna för Alisons försvinnande. Han verkade läskigt besatt av tjejerna, och det var nästan som om han använde Hannas mamma för att komma åt dem. Äckligt! Vi ryser när vi tänker tillbaka på allt han gjorde mot dem. Vem vet, han kanske inte är död trots allt…?

9. Spökena
spöken
Läskiga, eller vad?! Det är inte bara människorna i Rosewood som man behöver oroa sig för, även de döda har en tendens att komma tillbaka… Spöket till höger dök upp i Hannas rum under säsong 3 och när Ashley hittade henne sa hon att hon skulle hämta telefonen så att den lilla tjejen kunde ringa till sina föräldrar. När Ashley kom tillbaka var hon borta. I säsong 6 drömmer Spencer om spöket till vänster som dansar runt på Radley. Vi undrar vad dessa spöken fyller för funktion? Läskiga är de i alla fall!

10. Wren Kingston
wren
Wren har kanske aldrig betett sig särskilt läskigt, men det är just det som är läskigt med honom (särskilt när man bor/har bott i Rosewood…)! Men om man inte räknar det faktum att han har varit anställd på Radley, att Eddie Lamb aldrig litade på honom och att Eddie försvann spårlöst efter att de två bråkat så kan man ju alltid tänka på att alla tecken hittills pekar ut Wren som Charles DiLaurentis…!

11. Mr Montgomery
byron
Det är inte bara Alisons pappa som är läskig, även Arias pappa kvalar in på den topplistan! Han syns knappt aldrig och är ofta borta på jobb (vad är förresten grejen med att föräldrarna nästan aldrig syns till?!). Låt oss inte glömma bort att han är duktig på att ljuga, titta bara på när han var otrogen mot Ella och ljög om det (vilket Alison visste och utpressade honom för…). Sedan Ali kom tillbaka har Mr Montgomery legat ganska lågt. Det finns kanske en anledning till det?

12. Mr Hastings
mr hastings
Spencers pappa har haft hemligheter sedan den första säsongen, exempelvis när det kommer till att Jason faktiskt är hans son. Han hjälpte även Melissa att hålla hennes hemligheter dolda, och eftersom vissa tror att Melissa hjälper Charles har kanske även Mr Hastings gjort det…?

13. Charles DiLaurentis
charles
Charles är givetvis den läskigaste av dem alla! Under hela säsong 6 har tjejerna försökt att lista ut vem Charles egentligen är. Vem döljer sig bakom masken, egentligen? Vi vet kanske inte vem hen är än, men vi vet definitivt vad hen är kapabel till… Han har torterat tjejerna och många andra i Rosewood under flera år, på de absolut läskigaste sätten med dockor, masker och specialbyggda dockhus. Charles är anledningen till att PLL har gett oss mardrömmar (och att vi inte har några naglar kvar…)!

Foto: Tumblr

Annons
Annons


AnnonsLaddar