misstag trosor

Sex onödiga missar du gör med dina trosor

Underkläder är det närmsta du har mot din kropp, därför är det viktigt att vara noga med hur du använder dem!

Trosor kan vara lite knepigt. Å ena sidan så är de fina, färgglada och sköna medan de också kan vara fel storlek, obekväma och kännas helt fel. Det finns några misstag som många gör när det kommer till att välja underkläder, här är de allra vanligaste.

Missa inte:
Gynekologen: ”Så borde du tvätta snippan”
Sex orsaker till att snippan kan lukta illa
Fråga FRIDA: ”Är mina blygdläppar för stora?”

1. Fel material

De allra snyggaste trosorna är ofta i ett tunt, skirt material. Tyvärr är de oftast de allra sämsta när det kommer till din snippa. Sådana material andas nästan ingenting, inte alls som till exempel ett par bomulltstrosor.

2. Smutsiga underkläder

Let’s face it, det händer att du använder ett par trosor lite för länge ibland – och det ska du faktiskt vara försiktig med. Bakterier fastnar i trosorna och risken för en infektion ökar.

tvätta trosor

Det är viktigt att hålla trosorna rena och fräscha!

3. String är det enda du använder

Det är inget fel eller misstag att ha på sig stringtrosor. Men eftersom tyget faktiskt sitter mellan skinkorna så är det inte så konstigt att det samlas bakterier där – som sedan förs vidare till snippan. Sajten Seventeen har pratat med gynekologen Octavia Cannon som understryker hur viktigt det är att inte använda dina stringtrosor för länge.

”Tänk bara när du sätter dig ner och stringen rör sig mot snippan.”

4. För liten storlek

Förutom att det faktiskt är väldigt obekvämt och inte så snyggt att ha för små underkläder så kan det faktiskt vara farligt.

”Om dina trosor lämnar märken på huden så riskerar du att få vaginala infektioner och utslag” säger Octavia till Seventeen.

underkläder

Välj en storlek som passar dig, det är mer bekvämt och du undviker onödiga risker för infektioner.

5. Parfymerat sköljmedel

Har du haft utslag, flytningar eller klåda mellan benen utan att riktigt förstå varför? Det kan bero på att dina underkläder tvättas i parfymerat sköljmedel.

Testa ett tvätta (eller säg till dina föräldrar) att tvätta i tvätt- och sköljmedel utan parfym!

6. Återanvänder efter träning

Bakterier älskar (alltså ÄLSKAR) en fuktig, mörk och varm miljö – precis så som det är efter att du har tränat. Om du inte byter trosor efter träningen så kan det leda till svampinfektion eller andra besvär.

Ta hand om dig!

Glöm inte att kolla in:
8 saker du borde veta om snippan
Sju tecken på att din snippa inte mår så bra
Fråga FRIDA: ”Min snippa luktar illa”

Foto: IBL