Annons

Annons

Fråga FRIDA: ”Min snippa luktar illa”

snippa luktar illa


Signaturen "Orolig" undrar vad hon ska göra när hennes underliv luktar illa.

”Hej! Jag har ett stort problem, mitt underliv luktar illa vad jag än gör. Snälla hjälp mig! /Orolig”

Jenny svarar: Hej! Du har med största sannolikhet fått en bakteriell obalans. Eftersom du inte skriver att det kliar så är det nog inte en svampinfektion (vilket annars är väldigt vanligt).

Annons

Du skriver ”vad jag än gör”, innebär det att du tvättar dig för att få bort lukten? Vännen min, låt muffen vara och köra sin grej. Överdriven tvättning och tvålar skadar balansen i musslan och gör att hon reagerar genom att lukta märkligt. Du tvättar helt enkelt bort de goda bakterierna som annars slår ut de illaluktande. Det är lite som i munnen, då du har legat hela natten och vaknar upp helt torr i munnen utan saliv så varken känns eller luktar det något vidare, eller hur?

Saliv behövs för att hålla munhygienen, precis som flytningar behövs i snippan. Gå till apoteket ooch införskaffa receptfria piller som du sover med i snippan, de rättar till balansen. Och sluta tvätta med annat än vatten och barnolja.

Med kärlek, Jenny

Läs också: ”Hur ofta är det normalt att ha sex?”

Psst! Har du också en fråga om sex, känslor och relationer? Skicka in din fråga här och få svar i kommande nummer av tidningen FRIDA. Skriv med om du vill vara anonym!

Foto: All Over Press

Annons
Annons


AnnonsLaddar