Annons

Annons

Gynekologen: ”Så borde du tvätta snippan”

tvätta snippan


Vi har fått höra att man ska vara försiktig när det kommer till att tvätta snippan men aldrig riktigt fått veta mer - tills nu!

Okej, det känns som att det alltid har snackats om hur försiktig du ska vara när du ska rengöra dina nedre delar. Men vet du varför? Och vet du hur du ska tvätta? Sajten Glamour har pratat med Nancy Herta, gynekolog på Michigan State University, som förklarar exakt hur du ska göra.

Annons

Missa inte: 7 tecken på att din snippa inte mår så bra

Snippan är en känslig kroppsdel med mycket slemhinnor som mår bäst med ett balanserat och lågt ph-värde, och faktum är att snippan är väldigt bra på att rengöra sig själv. Därför varierar flytningarna hela tiden, det är nämligen snippan som rengör sig själv.

WOW: 11 saker du borde veta om flytningar

Men när du väl duschar, låt bli duschtvålen! Det här rubbar snippans ph-värde vilket kan leda till infektioner eller andra besvär. Det finns specialtvålar för intima områden men, enligt Nancy, ska du undvika dem också.

Om du vill använda tvål, välj en väldigt mild variant. Var sedan väldigt noga med att vara helt torr innan du klär på dig, fukt kan leda till en svampinfektion.

Läs också:
Därför är ditt könshår mörkare än håret på huvudet
8 saker du borde veta om snippan
Därför ger din kropp ifrån sig pinsamma ljud

Foto: All Over Press

Annons
Annons


AnnonsLaddar