Annons

Annons

Sex saker du borde veta om glidmedel

Sex saker du borde veta om glidmedel


Har du frågor om glidmedel? Här är svaren du behöver!

Den här artikeln innehåller reklamlänkar. Du som är under 18 år måste ha målsmans tillstånd för att handla på nätet. Läs mer här

1. Inte bara tillsammans med partner
Många tänker nog att glidmedel är någonting som används när du har sex med någon annan. Det behöver det inte begränsas till! Gör solosexet (onani) till en hetare stund genom att ta på dig själv med glidmedel. Det passar även väldigt bra tillsammans med sexkleksaker.

Annons

2. Vattenbaserat vs silikonbaserat
De flesta glidmedel är antingen vatten- eller silikonbaserade. Skillnaden är att det vattenbaserade är billigare men att du samtidigt behöver använda mer eftersom de inte glider så länge och torkar ut snabbare. Med ett silikonbaserat glidmedel behöver du inte använda lika mycket. Du kan använda båda tillsammans med kondom.

”Silicone Glide”, Viamax (reklamlänk via Apprl)

3. Använd inget annat som glidmedel tillsammans med kondom
Om du inte har glidmedel hemma kanske du tänker att det går att använda något som liknar det. Tillsammans med kondom kan det dock bli en dålig kombination. Olje- och fettbaserade medel som exempelvis kroppsolja, hudkräm eller vaselin kan göra att kondomen går sönder. Det beror på att olja eller fett luckrar upp skyddet som är gjort av latex.

4. Du måste vara upphetsad innan
Glidmedel kan göra det extra skönt eller vara en rolig del av sexet. Viktigt att tänka på är däremot att du måste vara upphetsad, och våt, själv från början. Du ska alltså inte använda glidmedel för att kunna ha vaginalt sex även om du inte är upphetsad. Då kommer det göra ont och inte vara skönt.

”Warming Lubricant Original”, Belladot. (reklamlänk via Apprl)

5. Använd alltid glidmedel vid analsex
Om du ska ha analsex borde du alltid använda glidmedel. Vid analöppningen produceras ingen fukt även om du är sexuellt upphetsad.

6. Funkar även till massage
Vissa glidmedel är perfekta att använda vid förspel i form av massage. Massera varandra över kroppen och vid de intimare områdena.


”Sense Me Caring Massage Glide ”, Rfsu (reklamlänk via Apprl)

Källa: UMO.se

Läs mer!
Sex tips som gör det mindre pinsamt med kondom
Allt du borde veta om könssjukdomar
Sex magiska saker du inte visste om klitoris

Foto: IBL

Annons
Annons


AnnonsLaddar