Vill du jobba med tech? Här är 5 coola kvinnor från Sthlm Tech Fest att inspireras av

Vill du jobba med tech? Här är 5 coola kvinnor från Sthlm Tech Fest att inspireras av

När FRIDA besökte Sthlm Tech Fest på måndagen lyssnade vi till flera coola tech-profiler. Här är fem av dem som du som är sugen på en karriär inom tech och entreprenörskap kan inspireras av.

Just nu pågår Sthlm Tech Fest som är ett stort event för alla som är intresserade av tech-branschen, det vill säga teknik, IT, programmering och annat kul.

FRIDA tech var såklart där och rapporterade – och hittade flera coola techkvinnor att inspireras av! Här är tre som var med på scenen idag – och två som ska vara med på tisdagen:

1. Merci Grace, utvecklingschef på Slack

Har du hört talas om Slack? Det är ett chattprogram, ungefär som Whatsapp, fast du använder det i stället för mejl. Många kontor dissar nu mejlen för att istället använda Slack och idag har de 3 miljoner användare varje dag. Coolt att vara chef över utvecklingen av en sådan tjänst!

merci
slack

 
Merci Grace är chef på ett av de coolaste teknikbolagen just nu. Foto: privat.

2. Lisa Lindström, vd på designföretaget Doberman

Doberman har idag 60 anställda och kunder som Google, Ikea och Volvo – och Lisa Lindström har startat alltihop! På Sthlm Tech Fest gav hon rådet till alla som utvecklar en produkt att den måste vara både relevant, funktionell, härlig och – det viktigaste – minnesvärd. Något att tänka på när du utvecklar en UF-produkt i skolan kanske?

lisa_1


Lisa Lindström chefar över 60 personer. Foto: Emil Nordin.

3. Sara Wimmercranz, grundare Footway och BackingMinds

Hon har tidigare startat e-handelsföretaget Footway som säljer skor. Nu har Sara Wimmercranz och delägaren Susanne Najafi samlat ihop över 100 miljoner kronor från olika personer som de ska investera, det vill säga satsa pengar, i kvinnor som driver företag, entreprenörer på landsbygden och invandrare.

På scen på Sthlm Tech Fest fick Sara frågan hur startupsvärlden ska nå fler grupper som är minoriteter, alltså att det finns väldigt få av dem.

– Kvinnor är faktiskt ingen minoritet, vi är en majoritet, svarade hon och rev ner applåder.

Och så två personer som ska vara med på tisdagens Tech Fest:

4. Diana Amini, global chef på H&M Foundation

Diana Amini är chef för H&Ms stiftelse som ska verka för att alla barn får gå i skolan, att alla ska få rent vatten, att kvinnor över hela världen ska få samma möjligheter som män och att vår planet ska skyddas. Vilket drömjobb va?!

5. Sara Damber, Reach for change
Sara Damber har grundat anti-mobbningsorganisationen Friends, efter att hon själv blivit mobbad. Nu driver hon dock organisationen Reach for change, som stöttar entreprenörer med idéer som gör livet bättre för barn. SÅ bra!

saradamber


Sara Damber hjälper dig som har en idé som gör gott för barn. Foto: pressbild.

Läs mer om tech:
Så gör du för att bli speldesigner (världens coolaste yrke!)
Här är nätet som är 4000 gånger snabbare än Wi-Fi
Har någon okänd smsat dig? Så tar du reda på vem det är!