Iphone-uppdateringar-iOS10-stanga-av

Så här stänger du av iOS 10 uppdateringarna

Är du inte heller något stort fan av att du måste trycka på hemknappen? Så här gör du för att stänga av några av uppdateringarna från iOS10.

Även om Iphones senaste uppdatering innebär många nya och bra funktioner, så finns det även väldigt många nya irriterande funktioner. Oftast tar det en stund att vänja sig, men visst hatar du också att du måste trycka på hemknappen? Som tur finns det vissa inställningar du kan ändra för att slippa vissa av uppdateringarna!

Läs mer: Här är allt du behöver veta om Googles nya smartphone

Ritverktyget dyker upp hela tiden när du skickar imessage:

Om du ska skriva ett sms via imessage och du vänder din mobil vågrätt så dyker ritverktyget upp istället för tangentbordet! Superirriterande! Men som tur var är det enkelt löst.

När ritblocket dyker upp så trycker du bara på tangentbordet i högra hörnet. Efter du gjort de kommer tangentbordet alltid att dyka upp istället!

iOS10-uppdateringar-stanga-av

Du måste trycka på hemknappen för att komma in i din telefon:

Vi hade precis vant oss vid att svajpa för att öppna skärmen och hur praktiskt var det inte? Den funktionen har ju tyvärr försvunnit. Nu måste du istället trycka på hemknappen för att komma in. MEN det finns ett annat sätt också. Du kan nämligen stänga av den funktionen och istället använda dig av touch ID.

Gå in på Inställningar >> Allmänt >> Hjälpmedel >> Hemknapp >> och klicka i ”Håll fingret stilla för att öppna”.

stanga-av-iOS10-uppdatering

Telefonen lyser upp hela tiden:

Du tror att du fått en snap eller ett sms och kastar dig över telefonen. Men nej. Din Iphone började bara lyssna helt utan anledning. Men det finns en anledning. Apple har nämligen lagt till en ny funktion i den nya uppdateringen som kallas ”raise to wake”. Din Iphone har en inre sensor som känner av att någonting rör sig nära den vilket gör att den lyser upp. Irriterande? Ja och nej.

Vill du stänga av det så gör du det enkelt genom att gå in på Inställningar >> Visning och ljusstyrka >> Därefter stänger du av raise to wake. (Observera att den här uppdateringen bara finns på Iphone SE, Iphone 6S och Iphone 7).

Läs mer:
Hela listan: Det betyder ALLA emojis på Snapchat
Så ser du om någon har tagit bort dig på Snapchat
Guide: Så vinner du alla fighter i Pokémon Go

Foto: IBL