Pokémon Go - allt du behöver veta om nya spelet

Pokémon Go - allt du behöver veta om nya spelet

Pokémon kom till världen för första gången 1996 som tv-serie, film, leksaker och spel. Nu har varumärket återupplivats på nytt och lanseras som spelet Pokémon Go.

För många är det nostalgi, för andra helt nytt. Men en sak är säker – det här spelet från Nintendo har gjort succé i USA. Och enligt tekniksajten SimilarWeb har Pokémon Go på bara en vecka redan hunnit gå förbi dejtingappen Tinder.

Det här inlägget från Instagram går inte att visa just nu. (E01)

Så, vad är Pokémon Go?

Spelet påminner mycket om geocaching, som går ut på att med hjälp av GPS:en i din mobil hitta gömda saker i ett utvalt område. Användaren får noga angivna koordinater för att hitta skatterna. På liknande sätt funkar Pokémon Go. För dig som har noll koll på vad Pokémon är, går handlingen ut på att huvudpersonerna ska ge sig ut i världen och samla in små varelser vid namn Pokémons. Och sedan kunna använda dem för att spela mot andra Pokémons de önskar fånga.

När du öppnar appen kommer en en konstgjord värld att synas, som bygger på det området du befinner dig i. När du promenerar runt med mobilen kommer Pokémons att dyka upp i appen. När du vidare klickar på en Pokémon, kommer den att synas som ett hologram i din kamera-vy, så att du kan se den där du befinner dig. Den kan befinna sig allt från din sängkant till sittandes på en stubbe i skogen. När du har fångat in din Pokémon kan du träna den för att bemöta andra Pokémons.

Det här inlägget från Instagram går inte att visa just nu. (E01)

Vart tränar jag mina Pokémons?

Tro det eller ej, det finns gym där du kan träna dem. Enligt Dagens Nyheter finns det ett ställe pendeltågsstationen Stockholm Södra, dit du kan gå och hänga med andra för att träna dina Pokémons.

Har spelet kommit till Sverige?

Enligt flera källor förväntas spelet komma till både Europa och Asien redan nu i dagarna, men vissa har redan lyckats ladda ner appen. Detta genom att ändra telefonens inställningar till att utge sig vara amerikanska medborgare.

För många har Pokémon Go blivit ett sjukt kul sommarnöje för att både få komma ut i naturen, spela spel och umgås med andra. Kommer du också att bli helt hooked? Spelet ska vara riktigt beroendeframkallande till och med till den grad att många glömt titta upp från telefonen när de är ute och går. Kom ihåg att titta upp då och då – så du inte råkar ut för några olyckor.

Läs också:
Första bilden på Iphone 7 sägs ha läckt ut (kolla in!)
Nu släpper Disney nya emojisar (så sjukt fina!)
Iphones nya uppdatering blir den största någonsin

Foto: IBL