facebook-messenger-online

Nu kan du dölja att du är online på Facebook Messenger

Vill du inte visa att du är online på Facebook Messenger? Då kommer du bli lycklig nu! Du kan nämligen stänga av att du syns!

Den senaste uppdateringen på Facebook Messenger är bra på flera olika sätt. I chatten kan du nu snabbare hitta personerna du oftast skriver med under fliken ”favoriter” och du ser även vilka av dina vänner som fyller år bara genom att gå in på Messenger.

En annan av de nya funktionerna är att du nu också kan se vilka personer som är aktiva just nu. Superbra på många sätt, men funktionen gör också att dina vänner ser att du är online.

Och låt oss vara ärliga, trots att det kan vara skönt att veta att dina vänner är online och därmed högst troligt kommer läsa ditt meddelande inom några sekunder, är det också irriterande att andra vet om när du är online. Då går det inte längre låtsas att du inte har sett det där jobbiga meddelandet som du inte vill öppna och svara på… Suck.

Men, räddningen är här! Det går att stänga av funktionen. Så här gör du:

1. Klicka på ”Personer” i menyn längst ner.

2. Klicka dig sedan vidare på ”Aktiv”.

3. Där kan du välja att avaktivera chatten.

Om du gör det här kommer dina vänner aldrig mer se när du är online på Messenger. Du kommer inte heller kunna se vilka av dina vänner som är aktiva just nu. Men det är SÅ värt det, eller hur!?


Läs mer:
Här är Facebooks nya funktion (som konkurrerar med Snapchat!)
Facebook gör om kommentarsfunktionen – hiss eller diss?
Därför ska du stänga av Facebooks läskiga funktion (så gör du!)

Foto: IBL