Annons

Annons

Därför ska du stänga av Facebooks läskiga funktion (så gör du!)Har du fått märkliga vänförslag på Facebook den senaste tiden? Du är inte ensam! Facebooks funktion parar nämligen ihop dig med folk, trots att ni inte har några gemensamma vänner.

Tidigare fick du bara vänförslag på Facebook om du hade gemensamma vänner med någon, men sedan en tid tillbaka har Facebook ändrat på det. Numera kan du få konstiga vänförslag från personer som verkar lite märkliga, eller som kanske bor någon helt annanstans i världen.

Annons

Det visar sig nämligen att Facebook parar ihop dig med personer som du kanske bara har råkat passera på gatan, eftersom appen kan spåra precis var du är någonstans. Det är alltså samma typ av funktion som Instagram och olika dejtingappar använder, skriver CNet.

Gilla FRIDA på Facebook

Tycker du att det känns obehagligt att Facebook vet exakt var du befinner dig? Vill du inte längre få konstiga vänförslag från personer du inte känner? Då kan du följa guiden här nedan för att stänga av den obehagliga funktionen!

Om du har en iPhone ska du göra såhär:
1. Gå till Inställningar
2. Gå in på Integritetsskydd
3. Välj Platstjänster
4. Där kan du välja appen Facebook – och klicka i ”aldrig”

Om du har en Android ska du göra såhär:
1. Gå till Inställningar
2. Gå till Appar eller Programhanterare
3. Välj Facebook
4. Där kan du välja att stänga av platstjänster

Läs även:
Appen visar vilka som tar bort dig från Facebook
Har du koll på appen som är större än Snapchat?
Här är den hemliga inboxen på Facebook

Foto: IBL

Annons
Annons


AnnonsLaddar