Instagram-ny-uppdatering

Instagram lanserar tre nya funktioner – och de är så bra!

Instagram har gjort en hel del förändringar i år och de är inte klara ännu. Nu ger de oss en tidig julklapp och ändrar både kommentarsfunktion och en av deras mest irriterande funktioner!

I år har Instagram satsat hårt på att få bort näthatet. De började med införa funktionen som gör att du kan blocka vissa ord från att synas i ditt kommentarsfält. Superbra! Nu inför de ytterligare en förändring som ska se till att elaka kommentarer försvinner. Nu kan du nämligen välja att stänga av kommentarerna på ett inlägg. Du kan alltså ta bort kommentarsfunktionen helt!

Så hur tar du bort kommentarsfunktionen? När du gör ett inlägg så kommer det, där du taggar personer samt skriver en text till bilden, att finnas en ny knapp som heter avancerade inställningar. Där kan du välja att stänga av kommentarerna. Om du ångrar dig kan du också gå tillbaka till bilden, trycka på inställningar och sätta på funktionen igen.

Läs mer: Här är de tio mest gillade bilderna på Instagram 2016

Det är inte bara möjligheten att stänga av kommentarer som är ny, utan nu kommer du även att kunna gilla andras kommentarer. Instagram tar alltså efter Facebook och inför nu att du kommer att kunna gilla det någon annan kommenterat genom att trycka på hjärtat bredvid kommentaren.

Men Instagrams julklappsutdelning slutar inte där. Utan de har ÄNTLIGEN fixat en av deras mest irriterande funktioner. Har du någon gång godkänt en person som vill följa dig men sen ångrat dig? Då har du nog upptäckt att det inte går att ta bort personen utan i sådana fall måste du blockera hen (om du har ett privat-konto). Nu gör Instagram så att du äntligen bara kan ta bort personen som du inte vill ska följa dig! Så bra!

Läs mer:
Nu kan du se om någon tar screenshots på dina Instagram-bilder
Snart kommer du att kunna livesända på Instagram
Sex smarta hacks du måste känna till på Instagram Stories

Foto: Unsplash.com