iphone uppdatering ios10

Här är allt du måste veta om Iphones nya uppdatering

Apple har nu släppt den senaste uppdateringen för Iphone som heter iOs 10. Med den nya uppdateringen kommer en rad nya funktioner och förbättringar!

I dagarna släppte Apple den senaste uppdateringen för Iphone som heter iOs 10. Den innehåller flera nya funktioner och förbättringar i de appar som du förmodligen använder dagligen. Här nedan har FRIDA listat de viktigaste nyheterna:

1. Meddelanden görs om ordentligt

Efter att du installerat den nya uppdateringen så kommer du att upptäcka flera förändringar bland dina sms. Du kommer att kunna uttrycka dig på flera sätt med fler emojisar och animationer än tidigare. Tangentbordet QuickType gör det även möjligt att skriva på flera språk, och du kommer också att kunna spela spel med dina kompisar direkt i konversationen – en del spel kostar dock pengar. Din kalender ska även dyka upp i konversationen när du diskuterar planer med en kompis. Hur smart?!

Läs mer: Därför blir din Iphone sämre om du är vänsterhänt

2. Din låsta skärm blir smartare

Det ska gå snabbare och lättare för dig att hitta information på din låsta skärm. Du ska exempelvis kunna svara på inbjudningar utan att behöva låsa upp telefonen och du kommer också att kunna få skärmen att börja lysa, utan att trycka på hem-knappen, genom att lyfta upp den i luften. Då använder du Raise to Wake-funktionen.

3. Apple Music får nytt utseende

Tidigare har Apple Music varit en ganska ful app, och den har varit krånglig att använda. Nu har appen dock fått ett lyft och blivit riktigt snygg!

Läs mer: Så låser du upp en Iphone (utan att knappa in lösenkoden!)

4. Fotoalbumet blir smartare

Dina album har fått ett nytt utseende och en ny utformning med den nya uppdateringen. Det blir lättare att hitta människor, platser och annat. Att återuppleva dina minnen i fotona kommer också att bli lättare. Vi gillar verkligen när våra fotoalbum är organiserade!

5. Du kan radera Apples appar

Är du trött på att ha appar som Aktier, Wallet och Tips? Nu ska du äntligen kunna radera Apples egna appar! Hur länge har vi inte väntat på det här?

Läs mer: Här är misstaget som kan förstöra din Iphone

6. Kartor får nytt utseende

Appen Kartor, som alla med dåligt lokalsinne älskar, har gjorts om och förbättrats. Nu ska du kunna fixa bokningar i appen, samt beställa skjuts direkt i appen.

Så uppdaterar du din telefon med iOs 10:

Gå till Inställningar > Allmänt > Programuppdatering. Du som har en Iphone 5, eller en nyare modell än den, kan uppdatera din mobil med den senaste uppdateringen. Innan du börjar uppdatera din telefon är det dock smart att göra en backup av din mobil via Icloud, om något med uppdateringen skulle gå fel.

Här är de nya emojisarna som kommer med uppdateringen:

emoji 1

1. Kvinnor som jobbar och är aktiva

emoji 2

2. Män som går på salong

emoji 3

3. Familjer i olika konstellationer

emoji 5

4. Regnbågsflaggan

emoji 4
emoji 55

5. Ny design på gamla favoriter

emoji 6

De dansande tjejerna har ändrats flera gånger innan:

emoji 7

6. Uppdaterad glad gubbe (som diskuterats mycket!)

emoji 8

7. En emoji med skägg

Läs mer om Iphone:
Då släpps Iphone 7 i Sverige (och så mycket kostar den!)
Iphone 7 har släppts – här är ALLT du behöver veta
Det här är vad ”i:et” i Iphone står för

Foto: Apple/IBL